130 let

Fotbalisté české reprezentace mají negativní testy na covid-19. | foto: Michal Šula, MAFRA

Aktualizováno

Hurá na oslabené Estonce. Reprezentace má negativní testy na covid, do Polska ale míří bez Jemelky

Sport
  •   9:12aktualizováno  20:07
Praha - Všichni fotbaloví reprezentanti i členové realizačního týmu měli před středečním úvodním venkovním zápasem kvalifikace mistrovství světa proti Estonsku negativní test na koronavirus. Z preventivních důvodů ale zůstal doma dodatečně povolaný obránce Václav Jemelka, jemuž se udělalo nevolno. Český celek před polednem odletěl do polského Lublinu, kde se utkání kvůli zpřísněným opatřením proti koronaviru v Estonsku odehraje.

Všichni fotbaloví reprezentanti i členové realizačního týmu měli před středečním úvodním venkovním zápasem kvalifikace mistrovství světa proti Estonsku negativní test na koronavirus. Z preventivních důvodů ale zůstal doma dodatečně povolaný obránce Václav Jemelka, jemuž se udělalo nevolno. Český celek před polednem odletěl do polského Lublinu, kde se utkání kvůli zpřísněným opatřením proti koronaviru v Estonsku odehraje.

Radost českých fotbalistů z vítězství nad Slovenskem a postupu mezi elitu Ligy...
Trenér České republiky Jaroslav Šilhavý.

Tentokrát zasáhl covid-19 pouze fotografa a kameramana, který měl s reprezentací do Polska k utkání cestovat. S nikým z týmu ale nepřišel do kontaktu.

Šilhavý bude mít v Lublinu 24 hráčů. Čtveřice z německých klubů - brankář Jiří Pavlenka, obránce Pavel Kadeřábek, záložník Vladimír Darida a útočník Patrik Schick - kvůli koronavirovým omezením nedorazila do Prahy a k mužstvu se připojila až v Polsku. Bundesligové kvarteto bude Šilhavému k dispozici jen pro první z úvodních tří kvalifikačních zápasů, po dalších duelech v jiných zemích by totiž muselo v Německu do karantény. 

Darida se po utkání v Polsku vrátí zpět do Německa

V sobotu národní celek přivítá v pražském Edenu Belgii a o další tři dny později zakončí březnový blok utkáním ve Walesu. Zbylým týmem v pětičlenné kvalifikační skupině je Bělorusko.

Dějiště středečního úvodního utkání se změnilo na poslední chvíli poté, co se podle zpřísněných podmínek smějí v Estonsku konat venkovní sportovní akce v maximálním počtu 100 lidí. Podle požadavků UEFA ale musí být na stadionu při kvalifikačním utkáním minimálně 150 osob. Estonská asociace neuspěla u tamní zdravotní rady a vlády s žádostí o výjimku.

Český tým po příletu do Lublinu absolvoval v podvečer tradiční předzápasový trénink. Utkání s Estonskem má ve středu výkop ve 20:45. 

Estonce poznamenal covid-19

Fotbalisté Estonska museli kvůli pozitivnímu testu na koronavirus a kontaktu hráčů s nakaženým na poslední chvíli výrazně změnit nominaci na středeční utkání kvalifikace mistrovství světa s českým týmem a následné duely s Běloruskem a Švédskem. Z původního výběru vypadla více než polovina hráčů včetně karvinského Vlasije Sinjavského a naopak 10 hráčů bylo dodatečně povoláno. Mužstvo povede i jiný trenér. Estonská asociace o tom informovala na svém webu.

Autor: ČTK