130 let
Mason Greenwood y dresu Anglie.

Mason Greenwood y dresu Anglie. | foto: Reuters

Hvězdní angličtí mladíci končí kvůli narušení "bubliny" v týmu, bavili se v dámské společnosti

Sport
  •   19:25
Londýn - Trenér anglické fotbalové reprezentace Gareth Southgate vyřadil Phila Fodena a Masona Greenwooda kvůli porušení koronavirových opatření z týmu před úterním zápasem Ligy národů s Dánskem. Oba mladíci, kteří v sobotu na Islandu debutovali v národním týmu, v rozporu s pravidly narušili uzavřenou "bublinu" výpravy a bavili se v dámské společnosti.

Dvacetiletý Foden nastoupil na Islandu v základní sestavě, o dva roky mladší Greenwood se na hřiště dostal jako náhradník. Nyní byli od zbytku týmu izolováni a místo společné cesty do Kodaně k zápasu s Dánskem budou muset z Reykjavíku odjet samostatně zpátky domů.

Skandál vypukl poté, co se fotky a video z jejich schůzky s dívkami objevilo na sociálních sítích. „Museli jsme se rozhodnout velice rychle, nesmí už přijít do kontaktu se zbytkem týmu a nemohou s námi cestovat,“ řekl Southgate na videokonferenci, která kvůli řešení nečekaného problému začala se zpožděním.

„V uzavřeném prostoru hotelu, který obýváme, k ničemu nedošlo. Dostalo se to ke mně pár hodin před tréninkem. Zatím všechny detaily stále probíráme, je to čerstvé,“ dodal. Informace, zda oba mladíci opustili hotel, nepotvrdil.

„Byli naivní,“ okomentoval chování manchesterských hráčů. Foden, jenž hraje za Manchester City, i Greenwood z United se za prohřešek omluvili, jejich kluby už ale avizovaly, že budou muset nést následky.

Autor: ČTK