Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Hvězdný exfotbalista Pavel Nedvěd patří mezi šéfy slavného Juventusu

Sport

  16:51aktualizováno  17:20
TURÍN - Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd se stal členem představenstva Juventusu Turín. Jmenování osmatřicetiletého někdejšího záložníka tohoto italského klubu schválila dnešní valná hromada.

Slavný fotbalista Pavel Nedvěd foto: Lidové noviny

"Jsem hrdý na to, že Pavel souhlasil. Představuje nejen důležitou část historie Juventusu, ale také reprezentuje morální vlastnosti, odhodlání a vůli nikdy se nevzdat," řekl prezident klubu Andrea Agnelli. Spolu s majitelem Zlatého míče z roku 2003 rozšířili představenstvo Juventusu také Giuseppe Marotta, Aldo Mazzia a Michele Briamonte.

"Když se podíváte, co Nedvěd během kariéry dokázal, věřím, že přinese úspěchy," dodal Agnelli. Podle něj by měl Nedvěd mimo jiné fungovat jako spojka nejužšího vedení s týmem. Nedvěd hrál v Juventusu osm let a získal s ním dva mistrovské tituly. Předtím nastupoval za pražskou Spartu a Lazio Řím, s kterým jednou triumfoval v Serii A a v roce 1999 také v posledním ročníku Poháru vítězů pohárů.

Valná hromada klubu také rozhodla o tom, že Juventus bude požadovat navrácení mistrovských titulů z let 2005 a 2006, o které přišel v rámci trestu za korupci. Titul z roku 2006 byl vedením svazu udělen Interu Milán, nyní se ale objevily odposlechy, které podle Agnelliho usvědčují z uplácení i úřadujícího vítěze Ligy mistrů. Titul z roku 2005 nebyl nikomu přidělen.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...