130 let
David Villa v reprezentačním dresu.

David Villa v reprezentačním dresu. | foto: AFP

Hvězdný kanonýr Villa za kamarádem Torresem do Liverpoolu nezamíří

Sport
  •   15:26
PRAHA/LONDÝN - VIDEO - Také z toho již máte zamotanou hlavu? Jeden z nejlepších útočníků světa David Villa stále neví, kde bude v příští sezoně hrát. Do hry o malého ostrostřelce Valencie se znovu pustil madridský Real. Šance na snový přestup Villy do Liverpoolu tak opět pohasíná.

Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Manchester United a Liverpool. Největší z největších se přetahují o malého útočníka s čichem na góly. Rozhodně netouží po zající v pytli, vždyť hráč s číslem 7 na zádech jich v dresu Valencie stihl jen v lize za čtyři roky nasázet 87! Více jich ve stejném období ve španělské lize nikdo nenastřílel.

Od začátku se mluví především o zájmu Realu Madrid, kde prezident Pérez buduje své "Galacticos II". Ten ovšem nebyl ještě včera ochoten akceptovat nabídku 40 milionů liber. Real nabízel jen milionů třicet, více na stůl vysázela i Chelsea (32 milionů) a Manchester United (35).

TO NEJLEPŠÍ Z DAVIDA VILLY:


A sám hráč se nechal slyšet. "Chtěl bych hrát v Liverpoolu s kamarády Arbeolou a Torresem. A pod koučem Benítezem." Fanoušci Reds zbystřili - Torres a Villa v jednom klubu? Krásný sen by se proměnil ve skutečnost. Vždyť společně v reprezentaci rozvlnili v posledních dvou letech síť za soupeřovým brankářem celkem šestadvacetkrát!

Jenže Liverpool na hvězdného hráče nemá peníze, jedině, že by prodal do Barcelony defenzivního záložníka Mascherana. A po dvou dnech spekulací se do hry opět vrací Real Madrid, jenž je nakonec ochoten akceptovat nabídku 40 milionů liber. "S Valencií máme nadstandartní vztahy, Villův přestup k nám je jen otázkou času," řekl prezident klubu Florentino Pérez.

Autor: Antonín Vavrda