Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Očima experta: Finále? Málo gólů, ale favorizuji Německo, míní Hašek

Sport

  6:00
PRAHA - Musím říct, že semifinále byl pořádný mazec. Tedy alespoň co se týče Brazílie. Domácí si asi mysleli, že technikou přehrají takového giganta jakým je Německo. Ale neuspěli, Němci hráli jednoduše a znovu skvěle organizovaně. Zato Brazilci jednoznačně selhali a to i po psychické stránce.

Ivan Hašek na tiskové konferenci. foto: ČTK

Zápas mezi Argentinou a Holandskem mě už příliš nezaujal. Oba týmy hrály uzavřený fotbal a ani jeden z nich se nechtěl dopustit větší chyby. Rozhodně to nebylo utkání, na které bych se díval s chutí a zájmem.

Jsem ale moc zvědavý na zápas o bronz. Nizozemský trenér van Gaal sice řekl, že ho třetí místo nezajímá, ale to jsou podle mého názoru jen triky, jak rozhodit soupeře. Celý svět s napětím sleduje každý duel a zaslouží si vědět, kdo skončí třetí a kdo čtvrtý.

Ivan Hašek

Autor trénoval českou reprezentaci, byl šéfem českého fotbalu, nyní koučuje tým Katar SC.

Brazilci rozhodně nastoupí s obrovskou chutí zvítězit. Musí si napravit alespoň částečně reputaci, i když sedm branek v semifinále jim jen tak nikdo neodpustí. Rozhodně budou ponaučení. Klíčem je nedostat gól ze standardní situace a nechybovat jako proti Německu, to by se mohli totiž rozloučit i s bronzem.

A finále? Zřejmě nepadne moc gólů. Osobně favorizuji Německo. Myslím si, že pokud vstřelí první branku, tak má titul už v podstatě v kapse. Argentina bude spoléhat na Messiho, silné protiútoky nebo přímý kop z dobré vzdálenosti.

Největší síla Němců je v pohyblivém bloku, přes který se soupeřům vůbec nedaří prosadit. V play off zatím zaváhali pouze s Alžírskem, kdy vyhráli až po prodloužení. Jinak si vedou suverénně. Uvidíme, jestli nastoupí v základní sestavě Hummels. To je hráč, který dokáže obranu vytáhnout hodně nahoru.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...