Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Jablonec láká střelce Lafatu

Sport

  18:35
Vedení fotbalistů Jablonce nad Nisou se nevzdává šance, že ještě před začátkem první ligy přivede zpět do týmu Davida Lafatu, který loni odešel do Austrie Vídeň. Severočeši o návratu čtyřnásobného reprezentanta s představiteli rakouského klubu intenzivně jednají.

David Lafata oslavuje svůj gól proti Walesu v kvalifikaci na ME 2008 foto: ČTK

 "Za Lafatou jsme byli dvakrát ve Vídni hned na začátku přípravy a dohodli jsme se během deseti minut na podmínkách. Generální manažer Austrie však trval na tom, že za něj nemá náhradu, a tak je jeho odchod nemožný," uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel klubu Aleš Pangrác.

Jenže Jablonečtí se nevzdali, ani když se Lafata objevil v úvodním kole rakouské ligy v základní sestavě Austrie. "Pak ale v lize přestal nastupovat, opět jsme zintenzivnili jednání a nakonec se nám podařilo dostat Rakušany k jednacímu stolu. Vše je zatím na dobré cestě. Věříme, že by nám David velmi pomohl ve finální fázi. Jsme s ním domluveni, David k nám chce a s nikým jiným již nejedná," doplnil Pangrác.

I kouč František Komňacký je přesvědčen o tom, že by Lafata byl velkým přínosem. "Lafatu osobně neznám, ale z toho, co o něm říkali ti, co ho v Jablonci pamatují, je Jablonec s Lafatou nebo bez úplně něco jiného. Už jenom to, že hrál v reprezentaci, budí u soupeřů respekt a hodně by nám pomohl," řekl Komňacký. 
    

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.