Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Jablonec usiluje o Řepku. Na Spartě zatím váhají

Sport

  20:11
JABLONEC NAD NISOU / PRAHA - Šéf fotbalistů Jablonce Miroslav Pelta zjišťuje, za jakých okolností by do týmu mohl přivést sparťanského zadáka Tomáše Řepku. Ten během letní pauzy ztratil své výsadní postavení v pražském týmu a začínají se množit spekulace o jeho možném odchodu z Letné. Jablonec by mohl být jednou z variant pro jeho další možné působiště.

Sparta - Liverpool (Tomáš Řepka) foto:  František Vlček, Lidové noviny

Vedení Sparty zatím situaci kolem Řepky odmítá komentovat. "Zatím se k ničemu vyjadřovat nebudeme," řekl ČTK tiskový mluvčí klubu Ondřej Kasík. Majitel jabloneckého klubu Pelta však už se sedmatřicetiletým zadákem je v kontaktu. "Abych řekl pravdu, s Tomášem jsem si volal," citoval Peltu server tn.cz.

Pelta prý jen čeká na to, jestli Řepka na nabídku ze severu Čech kývne. Zkušený zadák podle odhadů ve Spartě bere deset milionů korun ročně a je otázkou, jaké podmínky by mu nabídl Jablonec. Podle Pelty by Řepka byl pro severočeský tým posilou. "Nepochybuji, že Tomáš by byl pro Jablonec přínosem. Je to kvalitní hráč. Navíc Spartě by prospělo, kdyby ho pustila," podotkl Pelta.

Řepka totiž není spokojen se svojí současnou pozicí ve Spartě; místo něj v letních přípravných zápasech dostávali víc prostoru na hřišti Erich Brabec s Tomášem Zápotočným. Rozladěný Řepka zůstal v posledních dvou přípravných duelech s Austrií Vídeň a třetiligovým Vltavínem jen na lavičce náhradníků.

Podle zákulisních informací bude pro Řepkovu budoucnost ve Spartě klíčové, zda sparťané v přestupovém období přilákají posilu do středu obrany. Tou má být Jiří Jarošík, který nechce pokračovat ve španělské Zaragoze, ale jednání s ním prý zatím uvázla na mrtvém bodě. Dokud Sparta nezíská jiného stopera, nechce nikoho z trojice stabilních středních obránců uvolnit, což platí i pro Řepku.

Autor: