Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Jablonec v dohrávce porazil slepený góly Hradec Králové 2:1 a je v lize osmý

Sport

  19:10
JABLONEC N.N. - Fotbalisté Jablonce zvítězili v dohrávce 16. ligového kola nad Hradcem Králové 2:1. Domácí rozhodli o výhře góly v 23. a 28. minutě, kdy se po centrech Jaroslava Zeleného prosadili Michal Trávník a Bosňan Mirzad Mehanovič. V 68. minutě snížil Ladislav Martan.

Dohrávaný zápas první ligy Jablonec vs. Hradec. foto: ČTK

Jablonec porazil soupeře v lize popáté za sebou, stejně jako na podzim 2:1 a poskočil na osmé místo tabulky. Hradec prohrál popáté z posledních šesti kol a zůstal čtrnáctý s jednobodovým náskokem na sestupovou patnáctou příčku.

V původním termínu na začátku prosince se nehrálo kvůli sněhové kalamitě, ale dnes bylo hřiště v dobrém stavu. Hradec nezačal úplně špatně, ale v 23. minutě otevřeli skóre domácí. Do vápna nacentroval z levé strany Zelený a Trávník hlavičkou k tyči oslavil první ligový gól v jabloneckém dresu. Severočeši skórovali po 206 minutách.

Na druhé straně vypálil z úhlu Trubač, ale domácí brankář Valeš jeho střelu vykopl. Naopak z druhé trefy se o tři minuty později radovali Severočeši. Po dalším centru Zeleného se prosadil rovněž hlavou Mehanovič, který tak navázal na únorové dvě branky, znamenající výhru 3:1 nad Spartou.

Jablonec se uklidnil a ještě do přestávky mohl z několika šancí přidat třetí gól. Hradecký brankář Ottmar však vytáhl Pospíšilovu střelu z akrobatické pozice a v 45. minutě vychytal také osamoceného Trávníka.

Hradec vzhledem nepříznivému stavu musel vytáhnout hru a domácím vznikal prostor na brejky. V 66. minutě po jednom z nich zachránil hosty po Mehanovičově střele skvělým zákrokem Ottmar a jeho spoluhráči následně snížili.

V 68. minutě se dostal balon za vápnem k Martanovi a ten technickou ranou k tyči zaznamenal první ligový gól. „Votroci“ se pak tlačili za vyrovnáním, ale až na Šípkův pokus z 86. minuty si větší šanci nevytvořili.

Autor: