Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Jágr kvůli bolesti ukončil předčasně trénink s Devils

Sport

  10:29
NEWARK - Hokejový útočník Jaromír Jágr nedokončil první celý tréninkový den New Jersey Devils na začátku přípravného kempu. Důvodem je podle kouče Petera DeBoera konkrétně nijak nespecifikovaná bolest, nejde prý však o nic, co by bylo důvodem k obavám.

Jágr v dresu New Jersey Devils. foto: ČTK/AP

"Šlo jen obecně o něco bolestivého, to je nejspíš ten nejlepší způsob, jak to popsat. Nejde však o nic, z čeho bych měl mít nějak velké obavy," uvedl DeBoer pro deník Star-Ledger.

"Jsou různé druhy bolesti. Je to samozřejmě zase něco jiného, když jdete na led. A není to poprvé, co tu máme někoho, koho něco bolí nebo má jiný problém během prvního dne. Léto je dlouhé. A hlavně, když jde o starší hráče. Někdy trvá o něco déle, než se do toho dostanou," doplnil DeBoer.

Jágrovo léto bylo přitom spíš krátké a po náročné sezoně v něm nebylo tolik místa na odpočinek. "Ukázal se ve fantastické formě, lehčí, než kdykoliv byl. Vypadá fakt dobře a je plný nadšení," ocenil pětačtyřicetiletý trenér, jenž je starší než česká legenda jen o necelé čtyři roky.

"Nevím, co bylo příčinou, ale dobré je, že čas je na naší straně. A já jsem si jistý, že bude zase brzy zpátky," doplnil DeBoer, ačkoli si nebyl jistý, kdy to bude.

Než Jágr opustil led, vytvořil útočnou formaci s krajanem Patrikem Eliášem a Travisem Zajacem. DeBoer přiznal, že i když to ještě nemusí nic znamenat pro blížící se sezonu, takto by útok mohl být skutečně poskládaný trvaleji. "Vypadá to tak," potvrdil Eliáš.

"Ale nikdy nevíte, na jaké kombinace dojde. Nicméně tohle by mohlo být zajímavé pro nás oba - hráli jsme spolu v reprezentačních týmech, ale nikdy v jedné lajně, to jsme spolu dosud nehráli," připomněla dlouholetá opora Ďáblů. "Myslím, že i v Čechách by to znamenalo něco velkého, pokud bychom hráli takhle spolu," dodal Eliáš k očekávání českých fanoušků.

Naučí se Zajac česky?

Pro Eliáše by to však neznamenalo žádný tlak navíc. "Nemyslím, že by mě tato určitá věc měla nějak tížit. Já tu hru miluju a užívám si, že můžu hrát. Když se cítím fyzicky dobře, užívám si, že jdu do práce a mít kluky z týmu kolem sebe. Pete (DeBoer) se svými spolupracovníky nám to chození do práce navíc usnadňuje," podotkl Eliáš.

Měl by se tedy Zajac už učit česky? "Arnie (bývalý centr elitní formace Ďáblů Jason Arnott) se nikdy česky nenaučil a fungovalo to moc dobře," vzpomínal Eliáš. "Nevím, jestli bych se chtěl česky učit. Už teď jsem si ale jistý, že o sobě budu slýchat pár věcí, které nepochybně nebudu chtít slyšet," kontroval s nadsázkou Zajac. "Jsem šťastlivec, že jsem tím, kdo s těmahle klukama začne hrát," dodal vážněji Zajac.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!