Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Jágr oficiálně volným hráčem

Sport

  17:54
NEW YORK - Jaromír Jágr se dnes stane v kanadsko-americké NHL oficiálně volným hráčem. K dohodě s Rangers podle zpráv ze zámoří dosud nedošlo a česká hvězda si tak může vůbec poprvé v kariéře v klidu vyslechnout nabídky ostatních týmů prestižní soutěže.

Jaromír Jágr mluví o své budoucnosti na páteční tiskovce. foto: ČTK

Jágr však není zdaleka jedinou hvězdou v této situaci - mezi takzvanými volnými agenty jsou například i slovenský kanonýr Marián Hossa nebo švédský centr Mats Sundin, jenž by se za jistých okolností mohl sejít s Jágrem v Rangers.

Podle pramenů televizní společnosti TSN je mezi nechráněnými volnými agenty patnáctka českých hráčů, jimž vévodí hned čtveřice newyorských Jezdců s Jágrem, Martinem Strakou, Markem Malíkem a Michalem Rozsívalem. Jágr na páteční tiskové konferenci v Prostějově uvedl, že sám stále netuší, kam povedou jeho další kroky, zatímco Straka je předběžně domluvený o svém novém postu hrajícího sportovního manažera v extraligové Plzni. ¨

Další čtveřice českých hokejistů už má dokonce podepsané nové smlouvy v Evropě: David Výborný v pražské Spartě, Jaroslav Hlinka ve švédském Linköpingu, Karel Rachůnek s Petrem Čajánkem pak v ruském Dynamu Moskva. Nejistý osud mají i Radim Vrbata po své životní sezoně ve Phoenixu, Josef Vašíček, Martin Ručinský, Tomáš Plíhal, Jaroslav Modrý, bitkař David Kočí a veterán Robert Holík.

Přehled českých hokejistů, kteří jsou od 1. července nechráněnými volnými agenty (podle TSN):

Petr Čajánek (naposledy loni St. Louis, poté Kazaň, roční smlouva na sezonu 2008/09 s Dynamem Moskva), Jaroslav Hlinka (Colorado Avalanche - dvouletá smlouva v Linköpingu), Robert Holík (Atlanta Thrashers), Jaromír Jágr (New York Rangers), David Kočí (Chicago Blackhawks), Marek Malík (New York Rangers), Jaroslav Modrý (Philadelphia Flyers), Tomáš Plíhal (San Jose Sharks), Karel Rachůnek (New Jersey Devils - dvouletá smlouva s Dynamem Moskva), Michal Rozsíval (New York Rangers), Martin Ručinský (St. Louis Blues), Martin Straka (New York Rangers), Josef Vašíček (New York Islanders), Radim Vrbata (Phoenix Coyotes), David Výborný (Columbus Blue Jackets - tříletá smlouva se Spartou Praha).

Autor: