130 let
Prodej lístků na MS ve fotbale 2010.

Prodej lístků na MS ve fotbale 2010. | foto: ČTK

Jak a kde můžete sledovat fotbalové mistrovství světa

Sport
  •   18:28
PRAHA - Fanoušci uvidí v České televizi na programech ČT 2 nebo ČT 4 živě všech 64 duelů turnaje. Navíc během celého šampionátu bude na Staroměstském náměstí v Praze instalována velkoplošná obrazovka, kde budou moci fanoušci i návštěvníci hlavního města sledovat přímé přenosy ze šampionátu.

V televizi
Fanoušci uvidí v České televizi na programech ČT 2 nebo ČT 4 živě všech 64 duelů turnaje. Přímo z dějiště mistrovství budou utkání komentovat Pavel Čapek, Jaromír Bosák a Ondřej Lípa. Některé ze zápasů turnaje pak budou pokryty komentářem z pražského studia, kde k mikrofonu usednou Jiří Štěpán, David Kalous, Radek Bauer, Vlastimil Vlášek a David Kozohorský.

Každý přímý přenos doprovodí vysílání Studia fotbal, kde budou výkony jednotlivých týmů hodnotit experti, jimiž budou např. Vladimír Šmicer, Pavel Kuka, Pavel Karoch, Josef Csaplár, Radek Bejbl, Josef Němec, Stanislav Levý. Vedle přímých přenosů bude pro každý hrací den turnaje ve fázi základních skupin připraven večerní třičtvrtěhodinový sestřih obsahující to nejdůležitější ze všech zápasů daného dne. Všechny přímé přenosy z MS bude zároveň možné sledovat živě na fotbalových internetových stránkách ČT.

Na náměstí
Během celého šampionátu bude na Staroměstském náměstí v Praze instalována velkoplošná obrazovka, kde budou moci fanoušci i návštěvníci hlavního města sledovat přímé přenosy ze šampionátu. Vedle sochy Jana Husa bude při šampionátu instalována obrazovka o velikosti 7×5 metrů, na vymezeném území o velikosti 6000 metrů čtverečních se pak kolem ní může shromáždit až dvanáct tisícovek fotbalových fanoušků. Počítá se s tím, že do centra Prahy dorazí sledovat zápasy mnoho zahraničních turistů.

Dvě hodiny před vysíláním prvního utkání začne doprovodný program, na pódiu by se měli střídat moderátoři Ondřej Hejma a Martin Dejdar, kteří plánují pozvat současné či bývalé české reprezentanty. Fanoušky má bavit řada českých i zahraničních kapel. Organizátoři mají zájem, aby třeba zápasy Slovenska doprovázeli pozvaní členové skupiny Elán.

Přímo v JAR
Čeští fanoušci mají možnost žádat o dosud neprodané vstupenky na stránkách www.fifa.com. Ceny vstupenek na utkání v základních skupinách se pohybují od 1700 do 3400 korun.

V Česku nabízí zájezdy na šampionát cestovní kancelář Slan Tour. Cena šestidenního zájezdu s návštěvou zápasů v oblasti Johannesburgu se pohybuje kolem 80 tisíc korun včetně letenky a ubytování.

Zájem českých fanoušků o šampionát není zatím příliš velký. "Pohybuje se pouze v řádu jednotlivců," řekl LN ředitel Slan Tour Ladislav Peška.

Autor: Petr Adam