Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí ligu BANÍKOVEC: Modrobílá jízda právě začíná

Sport

  15:00
OSTRAVA - Hossana na výsostech! Baníček ukončil sérii černější než Bezručova duše a po pěti kolech hororu konečně zvítězil. Ptáci pějte, chachaři fárejte, odboráři stávkujte! Jméno Jeho získalo si už nyní nehynoucí slávu. Bude splývat ze slezských rtů se stejnou nábožnou úctou, s jakou Uhrové skandují jména Puskas, Kocsis, Hidegkuti. FREJLACH!

Fanoušci Baníku Ostrava foto: ČTK

Odpouštíme vám, že fotbalové krásy se ještě nedostává – ani při výhře 1:0 nad Hradcem. Vždyť ani Ostravu nepostavili za den a nás 3613 věrných je připraveno přetrpět ještě pár upracovaných těsných vítězství. Hlavně, když budete bodovat i s jinými teamy než jen s ligovými nováčky.

Se stejným úsilím, s jakým budete bojovně okopávat holeně soupeřů, vám na oplátku my dokopeme ze Stodolní na Bazaly i ty malověrné, kteří se na sobotní mač sprostě vykašlali. V neděli zamíříme do pohlavního města. Téměř s jistotou můžeme očekávat obavy domorodců z příjezdů nejvěrnějších fanoušků, kteří se sice už z definice chovají slušněji než jakýkoliv sparťan, ale přesto jsou pravidelně terčem perzekucí.

Třeba bude letos lépe, když prý Radek John nemá ani na ohřátého radegasta, jak musí šetřit. Policisté mohou v klidu demonstrovat třeba za rozsáhlejší protikorupční brožurku a mocný FCB ukáže, kdo je skutečným vládcem Prahy!

Škarohlídy, kteří i nadále hodlají upozorňovat na naši pozici v ligové tabulce, bychom rádi upozornili, že Baníček je od horní poloviny tabulky vzdálen na směšné tři body. A ve hře jich je ještě 63.

Plzeňská Viktorko, boj se – modrobílá jízda začíná!

Autor (28) fandí Baníku, protože má bílé srdce a modrou krev.

Autor: