Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí ligu BOHEMÁK: Hoftych je mág jako Ferguson

Sport

  18:00
PRAHA - Souboj klokanů s Bolkou v ničem nepřipomínal zápas sousedů v tabulce. Na jedné straně moderní, rychlý evropský fotbal, plný celoplošného napadání, přesných přihrávek do křídel a tvrdé a přesné střelby. Zkrátka mistrovský výkon, na kterém se dá stavět nejen ve zbytku sezony, ale i v té příští. A na straně druhé? Pomalost, odevzdanost a viditelné nedostatky v základních herních dovednostech.

Kouč Bohemky Pavel Hoftych. foto: ČTK

Výsledek 3:1 je pro Středočechy ještě velmi milosrdný, se štěstím se vyhnuli debaklu. Další góly měl na hlavě náš uzbecký štírek Ibragimov, na noze Škoda a především neúnavný krajní halv Štohanzl. Ten se – jak je pro něj v poslední době typické – nezadržitelně prohnal kolem šesti zkoprnělých borečků soupeře a... jeho střela, bohužel, jen olízla tyč.

Ale nevadí.

Důležité je vidět, že chlapci chtějí vítězit a že to s nimi trenérský mág Fergusonova typu Hoftych opravdu umí. Navíc tenhle tým vypadá nadějně i pro budoucnost. Lze to ukázat na jednoduchém příkladu: na první gól klokanů nahrával reprezentant do devatenácti let Kraus reprezentantovi do jedenadvaceti let Nešporovi.

Který jiný tým tohle má?

Je také dobře, že i mainstreamová média si už konečně všimla vršovického jarního tažení a začínají – zatím sice poněkud nesměle – informovat o tom, že naši chlapci mají šanci na evropské poháry. Klokani by v nich ostudu zcela určitě neudělali. I když chápu, že porovnávat se například s posledními pokusy sešívanců a chacharů je poněkud laciné.

Autor (37) zažil mistrovskou a pohárovou sezonu jako malý chlapec a od té doby mu není pomoci

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...