Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí ligu BOHEMÁK: O záchranu hrají skoro všichni

Sport

  15:00
PRAHA - Pro některé týmy je to opravdu nová situace. Ale nelze ji ignorovat. Vzhledem k tříbodovému systému je po právě skončeném kole pohled na tabulku jednoznačný: klidný střed neexistuje, dvanáct týmů hraje o záchranu. Počínaje pátým Slováckem (13 bodů) a zoufalými chachary (8 bodů) konče.

Fanoušci Bohemians přišli na divizi. foto:  Jan Zatorsky, Lidové noviny

Klokani jsou desátí, těsně za sešívkami. Hezké, ovšem vzhledem k výše napsanému úplně k ničemu. Naši chlapci totiž opět zbytečně prohráli. Tentokrát 0:1 v Brně. Přitom první půlhodina vypadala z naší strany jako fotbal a soupeř nevěděl, kam dříve skočit. Jenže když ani Škodovka, kterého jsem tu minule přechválil, nedá gól z malého vápna, vyhrát se nedá.

O druhém dějství škoda slov. Stejně jako s Příbramí jsme se zbytečně přizpůsobili tragické hře soupeře. Naším nejlepším (a jediným opravdovým ligovým) hráčem byl v této fázi zápasu Sňozík. To nestačí ani na Brno.

Naším dalším soupeřem bude poslední Ostrava. Chachaři sice porazili nováčka z Hradce Králové, ale žádné herní vzepětí v tom nebylo. Pro klokany by tedy neměl být problém je v neděli pevněji přikovat kposlední příčce. Výrazná výhra nad Ostravou je potřeba. Nakopne nás totiž do série zápasů s daleko kvalitnějšími protivníky, jako je třeba Boleslav, Liberec či Olomouc.

Slavia jede na Slovácko, mělo by se nám tedy konečně podařit přeskočit sešívance v tabulce. Mimochodem, Slavia.... Včera si mistr Yoda postěžoval, že prý druhému gólu rudých předcházel ofsajd. Slávistické brečíkování se vrací do ligy. Ani to dlouho netrvalo.

Autor (36) zažil mistrovskou a pohárovou sezonu jako malý chlapec a od té doby mu není pomoci.

Autor: