130 let
Slavia

Slavia | foto: ČTK

Názor

Jak vidí ligu SLÁVISTA: Srdci pod hvězdou neporučíš

Sport
  •   18:00aktualizováno  19:27
PRAHA - Krasojízda stále pokračuje! Teda na hřišti. Za další ukázkově bojovný výkon by si všichni sešívaní zasloužili když už ne výplatu, tak alespoň polopenzi na klubové útraty!

Je obdivuhodné, jak naši faktičtí amatéři, v tom nejlepším slova smyslu, uběhali soupeře z první příčky ligové tabulky a nekompromisním úderem v závěrečných minutách otočili zdánlivě prohraný zápas. Když k tomu přičteme neodpískanou jasnou penaltu v náš prospěch, a naopak odečteme první inkasovaný gól po neméně jasném ofsajdu, skoro bychom měli remízu v Plzni počítat mezi jarní ztráty. A to ani nedomýšlím, jak by to na hřišti muselo vypadat, kdyby naše borce za jejich hru navíc ještě někdo nějak honoroval. Platil třeba. Aby nedošlo k omylu, nemyslím tím případné kapříky z Letné nebo naopak Plzně.

Nezastírejme ovšem, že výsledek 2:2 má pro nás na druhou stranu poněkud zvláštní příchuť. Až do zhruba 85. minuty to mohlo vypadat, že se sešívaní kluci rozhodli zachovat stran boje o titul přísnou neutralitu – ukázat Spartě i Plzni na jejich hřištích, že jsme prostě herně lepší, a oběma přitom shodně furiantsky hodit pod nohy vítězství 2:0. Ale srdci pod hvězdou na dresu zjevně neporučíš! Co naplat, pomohli jsme rudé lůze a musíme se s tím naučit žít… O záchraně Slavie v nejvyšší soutěži se už reálně nedá pochybovat a k vítězství v domácím poháru máme už jen krůček. Za normálních okolností bychom si mohli říct: hezký závěr jara. Zda a co budeme v příští sezoně hrát, se bohužel stále rozhoduje někde úplně jinde než na trávníku...

Autor (42) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Autor: