Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí Spartu v Liverpoolu? Je to klub, kde skončil Berger

Sport

  16:06
PRAHA - Real Madrid, Barcelona, Manchester United nebo Arsenal. Všechny slavné fotbalové kluby už se Spartou v minulosti hrály, příští rok v únoru dojde také na FC Liverpool. Soupeř českého mistra v Evropské lize představil Spartu na svých internetových stránkách v deseti bodech.

Václav Kadlec, Berger a Řepka. foto: ČTK

V Liverpoolu připomínají, že na Letné ukončil loni svojí kariéru Patrik Berger, který stále zůstává v paměti liverpoolských fanoušků, ačkoliv si za Reds zahrál naposledy před sedmi lety. Sparta je pro Liverpool také klubem, který pochází ze země, kde dělá manažera reprezentace Vladimír Šmicer - pro Liverpool jeden z "istanbulských hrdinů" vítězného finále Ligy mistrů z roku 2005.

Rok 2010 v obrazech

Na oficiálních stránkách FC Liverpool také hned spustili anketu, ve které čtenáři volí nejoblíbenějšího českého fotbalistu působícího v Liverpoolu. Prvních tisíc hlasujících si nejčastěji vybralo Bergra a Šmicra, až s odstupem následuje útočník Milan Baroš.

K losu se vyslovil také trenér Roy Hodgson. "S jeho výsledkem jsem spokojený. Praha je krásné město a věřím, že se nám podaří získat víc informací než v případě Rubinu Kazaň nebo Charkova, které jsme mohli také dostat." V zatím nepříliš povedené sezoně zřejmě v Liverpoolu nepokládají Spartu za obtížnou překážku, protože Hodgson už také rozvíjí úvahy, jestli bude výhodnější v dalším kole hrát s Poznaní nebo Bragou.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...