130 let

Rozhodčí Marco Rodríguez v utkání mezi Itálií a Uruguayí. | foto: Getty Images

REJŽEK: Přehlédl „zubaře“ Suáreze. A teď znovu píská?

Sport
  •   10:00
PRAHA - Tak nám to nějak rychle uteklo a večer od 22.00 si dopřejeme první semifinálovou hostinu. Ze známých a v pondělí publikovaných důvodů dávám o pár procent víc šancí Němcům, jenže mě dost zarazilo, že po všech oprávněných kritikách výkonů rozhodčích FIFA jako naschvál právě na takto důležitý zápas nasadí Mexičana Marca Rodrígueze, který ani nehnul brvou při neslavném stomatologickém zákroku Luise Suáreze na Giorgia Chieliniho. Kéž by byl tentokrát všímavější.

Byl jsem bohužel až příliš velký optimista, pokud jde o možný rekord celkových vstřelených branek. A ať už nedělní finále vyhraje kdokoli, bude to pro každého z přítomných borců a trenérů poprvé.

Jan Rejžek

český hudební a filmový kritik, novinář a fotbalový fanoušek komentuje pro LN mistrovství světa.

Pouze nynější kouč Francie Didier Deschamps dovedl v roce 1998 jako kapitán svůj tým na vrchol, ale ten už se musel se svým týmem z Brazílie pakovat.

Americký novinář Sam Barnes vystihl jeden nový rys, který nynější šampionát přinesl. Ještě nikdy v historii se fotbalisté s takovou vervou nepustili na sociálních sítích do zpovědí, obhajob či vysvětlování případných incidentů jako právě letos.

Už jen z nebeského Twitteru ale bude komentovat závěr turnaje největší hráč v dějinách Realu Madrid Alfredo Di Stéfano, který dostal v sobotu, den po osmaosmdesátých narozeninách, infarkt poblíž stadionu Santiaga Bernábeu a včera zemřel.

Autor: