130 let

Jakub Jankto | foto: instagram.com/jakubjanktojr/

Jankto se dvěma gólovými asistencemi podepsal pod výhru Sampdorie, AC Milán porazil Parmu

Sport
  •   22:11
Řím - Český záložník Jakub Jankto pomohl v utkání 33. kola italské fotbalové ligy dvěma gólovými asistencemi k vítězství Sampdorie Janov 3:0 nad Cagliari. AC Milán porazil Parmu 3:1 a bodově se dotáhl na šestou příčku, která zajišťuje účast v Evropské lize. Tu drží Neapol, jež ztratila body po remíze 1:1 v Boloni, za kterou nastoupil Ladislav Krejčí.

První gól připravil Jankto po osmi minutách hry, kdy sklepnul přetažený centr hlavou na malé vápno zakončujícímu Manolu Gabbiadinimu. Sampdoria zvýšila na 2:0 před přestávkou díky Federicu Bonazzolimu. Stejný hráč uzavřel skóre po přestávce, když akrobaticky uklidil centr českého reprezentanta k zadní tyči.

Střelec Jakub Brabec (vpravo) se raduje z gólu na 1:1, vlevo je Jakub Jankto.
Jakub Jankto v souboji se skluzujícím soupeřem.

Parma se dostala do vedení v 44. minutě zásluhou Jasmina Kurtiče. Obrat AC řídil turecký záložník Hakan Calhanoglu, který nejdříve asistoval u branek Francka Kessiého a Alessia Romagnoliho, závěrečnou trefu utkání pak obstaral sám.

Krejčí nastoupil v lize v základní sestavě poprvé od 24. listopadu loňského roku. Český fotbalista, který byl dlouho zraněný, opustil hřiště za nepříznivého stavu v 65. minutě. Boloňa dokázala vyrovnat deset minut před koncem.

Italská fotbalová liga - 33. kolo:
AC Milán - Parma 3:1 (55. Kessie, 59. Romagnoli, 77. Calhanoglu - 44. Kurtič),
Boloňa - Neapol 1:1 (80. Barrow - 7. Manolas),
Sampdoria Janov - Cagliari 3:0 (40. a 54. Bonazzoli, 8. Gabbiadini),

Autor: ČTK