Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Jarolím: Bylo to vypracované vítězství

Sport

  15:10
ŽILINA - Až nečekaně mnoho práce měl favorizovaný německý Hamburk v úvodním zápase základní skupiny Poháru UEFA na půdě slovenského nováčka soutěže v Žilině. Kapitán hostí David Jarolím po utkání řekl novinářům, že výhra 2:1 se nerodila vůbec lehce.

David Jarolím tradičně s kapitánskou páskou. foto: ČTK

"Přesně takovýhle zápas jsme očekávali. Nechci přímo říkat, že to bylo šťastné vítězství, ale ani ne zasloužené. Dá se říct, že bylo vypracované, a proto si ho tolik ceníme," řekl český reprezentant po úvodním zápase skupiny F, ve které je i pražská Slavia.

Vedoucí celek německé bundesligy ukázal na Slovensku svou vyzrálost. V první půli se dostal do dvou šancí a obě proměnil. "Žilina měla v úvodu dobré šance, tam jsme trošku zaspali. V podstatě z čistého nebe jsme vedli 2:0, udeřili jsme v pravý čas, a to rozhodlo," řekl Jarolím.

Po pauze se však favorit zatáhl před vlastní šestnáctku a o tři body málem přišel. "Žilina oproti prvnímu poločasu zvýšila agresivitu. Pak jsme dostali kontaktní gól, který domácí nastartoval, a nakonec jsme se ještě obávali o výsledek, což je pokaždé nepříjemné," pokračoval Jarolím.

Vinu na tom prý možná měla lehká ztráta koncentrace. "Někdy je to tak, že vedete po půli 2:0 a říkáte si, že to chcete tak nějak dohrát. Některé situace jsme řešili až příliš lehkovážně, jako bychom je trochu podceňovali," přiznal český záložník.

Radost z výhry si ale zkazit nenechal. "Pro nás je to ohromně důležité vítězství, protože v druhém kole máme pauzu a nebylo by jednoduché, kdybychom neměli na kontě žádný bod, nebo měli jen jeden," prohlásil Jarolím a vyzdvihl kvalitu čtvrtečního soupeře.

"Hrají kombinační tempo fotbal, ani Slavia to tu nebude mít jednoduché. Rozhodně bych Žilinu ještě nezatracoval," řekl Jarolím. Skupinu i po čtvrtečním vítězství považuje za vyrovnanou. "Pro mě jsou to pikantní soupeři, i když Slavii jsem si moc nepřál. Ale když budeme mít postup už jasný, tak bych ho přál i Slavii," dodal Jarolím, jenž se dočká rodinného souboje s otcem Karlem a bratrancem Markem, kteří působí ve Slavii jako trenér a záložník.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!