Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Jarošík se vrací. Po letech oblékne dres Sparty

Sport

  11:50aktualizováno  15:08
PRAHA - Třiatřicetiletý fotbalista Jiří Jarošík se vrací do Sparty. Vedení pražského klubu dnes oznámilo, že se s hráčem domluvilo na dvouleté smlouvě s roční opcí. Bývalý reprezentant se do české ligy vrací po osmi a půl letech, během kterých působil v ruské, skotské, anglické a španělské lize. Naposledy hrál v Zaragoze. V sobotu s týmem absolvuje první trénink, ovšem k nedělnímu ligovému duelu do Uherského Hradiště ještě neodcestuje.

Jarošík se snaží zastavit Ronalda. foto: ČTK

O Jarošíkově návratu se spekulovalo od minulého roku, ovšem tehdy ještě zkušený defenzivní hráč prodloužil svoje zahraniční působení. "Zahraniční nabídky měl i nyní, ale raději zvolil návrat do Sparty, která byla vždy jeho srdeční záležitostí a kde je stále řada výzev. Může hrát o další mistrovský titul, znovu být v evropských pohárech," naznačil důvody hráčova návratu Martin Říha, jehož hráčská agentura MLM Sport přestup zprostředkovávala.

O ZMĚNÁCH VE SPARTĚ ČTĚTE VÍCE

Jarošík bude s týmem dnes odpoledne poprvé trénovat, ale na nedělní ligu se Slováckem ještě v nominaci nebude. "V posledních týdnech jsem trénoval, ale ještě mi chybí společné tréninky s mužstvem," naznačil fotbalista, že jeho návrat do rudého dresu zřejmě bude pozvolný.

Sparta ale možná bude moci využít služeb zkušeného navrátilce už v pohárových zápasech proti Vaslui, přestože uzávěrka soupisek pro další kolo byla už v průběhu týdne. "Podle našich informací můžeme jednoho hráče dopsat den před prvním utkáním, ale není jisté, zda se podaří vyřídit formality s vyžádáním transferkarty ze Španělska. A i kdyby měl možnost nastoupit, není to tak, že by Jirka určitě hrál. To vše je v kompetenci trenérů," vysvětlil na tiskové konferenci mluvčí klubu Ondřej Kasík.

Jarošík patří mezi české fotbalisty s nejbohatší kariérou, z titulu se radoval čtyřikrát ve Spartě, další ligové triumfy přidal v Anglii (Chelsea), Skotsku (Celtic Glasgow) a Rusku (CSKA Moskva). Před jedenácti lety se stal vicemistrem Evropy do jednadvaceti let.

V národním týmu nasbíral dosud třiadvacet startů, ovšem naposledy v něm nastoupil před šesti lety v Norsku a v poslední době případný návrat zatím odmítal. Do české nejvyšší soutěže vstoupil poprvé jako osmnáctiletý v sezoně 1996/97 a hned při své premiéře byl tehdy v Brně vyloučen. Do svého odchodu ze Sparty nastoupil v nejvyšší soutěži ve 141 utkáních, vstřelil 22 branek a vedle mistrovských oslav na Letné stihnul i úspěšné tažení Ligou mistrů na přelomu desetiletí.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...