Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Je jasno: Hřebík definitivně sparťanem

Sport

  15:09
PRAHA - Jaroslav Hřebík se stal podle očekávání novým generálním sportovním manažerem fotbalové Sparty po odvolaném Jozefu Chovancovi. Prvním trenérem pražského týmu zůstane Martin Hašek. Jeho asistentem bude Václav Jílek a trenérem brankářů Pavel Srníček. Role manažera mužstva se ujme Miroslav Baranek. Klub to dnes oznámil na tiskové konferenci.

Jaroslav Hřebík na Spartě foto: ČTK

Třiašedesátiletý Hřebík bude ve Spartě působit už potřetí v kariéře. V sezoně 2001/2002 a v roce 2005, kdy musel odejít také po nátlaku fanoušků nespokojených s tehdejšími výsledky, v letenském klubu pracoval jako hlavní trenér. Teď bude mít větší pravomoci a bude řídit celý sportovní úsek klubu.

Vedení prvního týmu, který po 16 kolech vede ligovou tabulku s šestibodovým náskokem na Liberec, bude mít na starosti především Hašek, byť s Hřebíkem bude všechny důležité kroky konzultovat. Hašek sice po podzimní části sezony skončil stejně jako celý realizační tým v čele s Chovancem, ale Hřebík jej vzápětí do funkce dosadil zpátky. Haškovým asistentem se stal Václav Jílek, kterého Hřebík zná ze společného působení u mládežnických reprezentací. Jílek na Letnou přichází z Olomouce.

ČTĚTE TAKÉ

Sigma, bojující o záchranu v nejvyšší soutěži, jej sice před týdnem odmítla uvolnit, protože Jílek měl pomáhat Petrovi Uličnému u prvního týmu Hanáků, ale ti nakonec se Spartou našli společnou řeč a Jílkovi do Sparty dovolili jít. Na oplátku přichází do Sigmy na hostování Jakub Podaný a v budoucnu budou na Hané hostovat další dva hráči.

O brankáře se ve Spartě bude nově starat Srníček, který střídá další dlouholetou oporu reprezentace Jana Stejskala. Srníček naposledy působil jako trenér mladých gólmanů v Ostravě a na Letné může předat bohaté zkušenosti, které nasbíral při svých štacích v anglických klubech Newcastlu United, Sheffieldu Wednesday, Portsmouthu či West Hamu, italské Brescii či portugalském Beira-Mar.

Návrat do Sparty zažije její někdejší opora ze záložní řady Baranek, nový manažer týmu.

Autor: