Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

'Je těžké ho překonat, Petr Čech, Petr Čech, ...'

Sport

  11:47
LONDÝN - Fanoušek fotbalistů Chelsea Chris Cohen složil písničku oslavující českého brankáře Petra Čecha. Jde o předělávku hitu z 80. let Hot, Hot, Hot od skupiny Arrow. "Je těžké ho překonat, drží čistá konta, Petr Čech, Čech, Čech," začíná píseň ve stylu reggae.

Petr Čech. foto: Reuters

"Nikdy neupustí centr. Když je penalta, zaručeně ji chytne. Nikdy nás nezklame, ať už je to ve vzduchu nebo na zemi. Útočníci se ho bojí," vyzdvihuje Cohen v textu.

Českou brankářskou jedničku skladba potěšila. "Je to zábavné. Nikdy jsem si nemyslel, že lidé o mě budou zpívat. Zvyknul jsem si, že lidé skandují moje jméno, ale mít vlastní písničku je ještě příjemnější," řekl Čech klubové televizi.

Čech však není prvním českým fotbalistou, který se od fanoušků dočkal podobné pocty. Současná opora skotského týmu Heart of Midlothian Rudolf Skácel si během svého angažmá v Southamptonu získal takovou oblibu, že fanoušci předělali známou skladbu Ruby od skupiny Kaiser Cheifs na píseň Rudi.

Autoři: ,

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...