Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Je to můj největší úspěch v kariéře, radoval se po vítězství na Laziu Bičík

Sport

  22:30
ŘÍM - Za největší úspěch v dosavadní kariéře označil brankář Sparty David Bičík postup do čtvrtfinále Evropské ligy. Letenský celek dnes i díky jeho dvěma zákrokům vyhrál na hřišti Lazia Řím 3:0 a po domácí remíze 1:1 přešel podruhé v klubové historii přes osmifinále.

Sparta vs. Lazio - David Bičík. foto: Reuters

Fantastická Sparta dobyla Řím. Po výhře 3:0 si zahraje čtvrtfinále Evropské ligy

„Sice mám nějaké tituly, ale je to jednoznačně největší úspěch. Navíc je to také historický úspěch Sparty,“ řekl Bičík novinářům.

„Ale zatím nám to moc nedochází. Pořád jsme trochu vyplašení z toho, že se nám to povedlo,“ dodal brankář, který se vyznamenal už v prvních vteřinách, kdy musel zasahovat po zaváhání obránce Costy.

„Křičel jsem na něj, ať mi to pustí, ale asi ne dost důrazně. Takže jsem to vyčítal sám sobě, že jsem nebyl důraznější,“ přidal Bičík.

„Costík neměl ideální vstup do zápasu, ale pak se rozehrál a hrál dobře,“ uvedl Bičík, který se podruhé vyznamenal za stavu 2:0, kdy chytil střelu osamoceného Candrevy.

‚Chceme v Římě vyhrát, důležitější je ale derby,’ tvrdí kouč Sparty Ščasný

„Bylo to důležité, protože by se mohli lidi zbláznit, hráči by se určitě chytli,“ prohlásil. „Tím, že jsem to vyrazil, tak na ně lidi začali pískat ještě víc a znepříjemnili jim to,“ řekl letenský gólman.

„Do druhé půle jsme šli s tím, že musíme vydržet prvních patnáct minut, protože jsme viděli, jak na ně už od střídaček řval jejich trenér, takže to u nich v kabině asi bylo divoké,“ dodal.

Bičík přiznal, že po zkušenostech z předkola Ligy mistrů s CSKA Moskva, kde Sparta promarnila dvoubrankový náskok, začal v postup věřit až po závěrečném hvizdu.

Lazio Řím vs. AC Sparta Praha (Parolo bojuje o míč s Frýdkem).
Lazio Řím vs. AC Sparta Praha (radost hostí).

„Jsem dost zkušený, abych věděl, jak je snadné dostat dva tři góly, takže jsem si nic nepřipouštěl a jistotu jsem měl až s hvizdem rozhodčího,“ uvedl.

„CSKA v nás bude ještě hodně dlouho, protože ve dvacáté minutě jsme vedli 2:0 a pak jsme vypadli. Proto vím, že nemá smysl uvažovat v 70. minutě nad tím, že je hotovo. Takže jsem čekal až do posledního hvizdu a pak jsem dal ruce nahoru a začal slavit,“ prohlásil.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!