130 let

Necid zářil v devatenácce. | foto: ČTK

Jednadvacítce v kvalifikačním finiši pomůže Necid

Sport
  •   18:05
PRAHA - Útočník pražské Slavie a od ledna nová posila CSKA Moskva Tomáš Necid pomůže fotbalové reprezentaci do 21 let v jejím posledním utkání evropské kvalifikace proti Ukrajině. V něm půjde českým mladíkům o postup do říjnové baráže o ME a Necid bude čekat na svoji první šanci ve výběru jednadvacítky, která bude muset stejně staré Ukrajince porazit, aby udržela při životě postupové naděje.

Necid ve výběru nahradí Martina Fenina, který se po dnešním návratu z Turecka, kde "lvíčata" v sobotu prohrála 0:2 a přišla tak o první možnost zajištění baráže, připojil znovu k seniorské reprezentaci.

"Věříme, že by mohl potvrdit svoji dobrou podzimní formu," řekl Kotrba na adresu nejlepšího střelce červencového mistrovství Evropy hráčů do 19 let, který v úvodních pěti ligových kolech zaznamenal už čtyři trefy. Tím si vysloužil i lednový přestup do moskevského velkoklubu CSKA.

Necid se o pozvánce do jednadvacítky dozvěděl dnes odpoledne poté, co se výprava vrátila z Turecka. Vzápětí se připojil k týmu a společně s ostatními odcestoval do Uherského Hradiště. Právě toto město na jihu Moravy bude úterní rozhodující duel kvalifikace hostit.

Čeští reprezentanti si znovu "užili" náročné putování. Z Bursy, kde v sobotu hráli, vyrazili na letiště do Istanbulu už v půl šesté ráno, v půl dvanácté nabrali směr Praha. Po příletu se v české metropoli zastavili jen krátce a po pozdním obědě vyrazili do Uherského Hradiště. Tam je ještě od 18:00 čekal na hlavním stadionu lehký regenerační trénink.