Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Jednadvacítka udělala akorát ostudu, tvrdí Vízek

Sport

  15:37
PRAHA - Podle mnohých patřili k favoritům celého šampionátu, jenže svými výkony fotbalisté české jednadvacítky zklamali. Odborníci se pozastavovali zejména nad bezzubou ofenzivou. "Přitom ti útočníci nejsou vůbec špatní," připomněl ligový střelec Petr Švancara.

Zklamaní Češi foto: Reuters

Ve vyřazovací části turnaje se ovšem nikdo z trojice Pekhart, Kozák a Chramosta prosadit nedokázal... "Vinu ale nemůžeme svalovat jen na hroťáky, když celý zbytek týmu hrál defenzivním stylem," řekl Lidovým novinám bývalý trenér mládežnických reprezentací Josef Pešice. "Nedá se totiž říct ani to, že by vynikala záložní či defenzivní linie," dodal.

Svěřenci trenéra Dovalila měli sice po šťatsném postupu ze základní skupiny jisté bronzové medaile, ovšem následně prohráli 0:1 jak semifinálový zápas se Švýcarskem, tak i kvalifikační střetnutí o účast na OH s Běloruskem.

O reprezentaci do 21 let na ME čtěte více

Internacionál Ladislav Vízek i proto neskrýval zklamání: "Hráči selhali na celé čáře," pronesl. "Po zahajovacím utkání s Ukrajinou šly jejich výkony hodně dolů. Když tenhle výběr novináři i veřejnost pasovali na favorita, byl to velký omyl."

Někdejšímu reprezentantovi a účastníkovi olympiády v roce 1980 se nepozdávala ani strategie lvíčat. "Hráli strašným systémem a udělali tak akorát ostudu. Ukázalo se, že ti fotbalisté nejsou zas tak dobří," nešetřil Vízek kritikou. "A tohle mají být adepti na áčko...," dodal ironicky.

Petra Švancaru překvapilo přílišné defenzivní pojetí jednadvacítky. "Její projev působil po taktické stránce až příliš svázaným dojmem," všiml si. "Zklamala mě hra na jednoho útočníka. Fotbalista na hrotu to má nesmírně obtížné. Znám to a vím, že když jsem vepředu sám, nedaří se mi tolik," podotkl fotbalista, jenž se v současné době na novou sezónu připravuje v brněnském týmu.

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...