Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Jestli věřím v titul? Věřím v sebe, ve Zlatana, prohlásil Ibrahimovic po další výhře AC

Zlatan Ibrahimovic, nejlepší střelec italské ligy. foto: Reuters

Milán - Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic zařídil fotbalistům AC Milán dvěma góly pondělní výhru 2:0 v Cagliari, po níž si „Rossoneri“ udrželi v čele italské ligy tříbodový náskok. Devětatřicetiletý veterán na otázku, zda věří v mistrovský titul, odpověděl typicky po svém: „Věřím v sebe, věřím ve Zlatana“.
  10:43

Ibrahimovic v této sezoně Serie A zaznamenal 12 branek a v tabulce střelců je na děleném druhém místě za Cristianem Ronaldem z Juventusu, který skóroval patnáctkrát. Rodák z Malmö však zasáhl jen do osmi ligových zápasů kvůli nákaze koronavirem a svalovému zranění.

„Jsem tady velmi šťastný. Návrat do Milána mě změnil a jsem za něj moc rád,“ řekl Ibrahimovic v rozhovoru s televizní stanicí Sky. „Mladí mě motivují. Nevzdávám to a ukazuju, že umím běhat jako oni,“ doplnil hvězdný kanonýr.

Utkání 18. kola v Cagliari podle něj bylo náročné. Zvlášť, když hosté dohrávali závěrečnou čtvrthodinku bez vyloučeného záložníka Alexise Saelemaekerse. „Když je vás o jednoho méně, není snadné hrát proti týmu, s kterým je to těžké i v jedenácti,“ uvedl Ibrahimovic, jenž skóroval v sedmé minutě z penalty a v 52. minutě křížnou střelou po náběhu do šestnáctky.

Zlatan Ibrahimovic zařídil AC Milán výhru nad Cagliari.
Zlatan Ibrahimovic, nejlepší střelec italské ligy.

AC Milán usiluje o první italský titul od ročníku 2010/11, kdy Ibrahimovic na San Siru odstartoval své první angažmá. „Daří se nám. Jsme skoro v polovině soutěže. Teď ale přijdou ty nejtěžší zápasy,“ uvedl bývalý hráč Ajaxu Amsterodam, Juventusu, Barcelony, Paris St. Germain, Manchesteru United nebo LA Galaxy.

Věří, že mužstvu na jaře pomůže i příchod chorvatského útočníka Maria Mandžukiče. „Jsem za to rád. Teď máme dva hráče, kteří straší soupeře,“ prohlásil Ibrahimovic.

Smlouva mu vyprší na konci června a rád by podepsal novou. „Jsem tady spokojený, ale záleží na Paolovi,“ připomněl Ibrahimovic, že rozhodující slovo má sportovní ředitel klubu Paolo Maldini.

Bývalého kapitána švédské reprezentace chválil trenér AC Stefano Pioli. „Zlatan Ibrahimovic je šampion ve všem, co dělá. S jeho návratem po zranění máme víc možností a jsme silnější. I když ho dobře znám, stále mě překvapuje. Pokaždé od něj čekáme maximum, ale proti Cagliari překonal naše očekávání,“ konstatoval kouč lídra tabulky.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!