Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Jiráčka čeká operace. Hrát by měl za tři týdny

Sport

  18:42
HAMBURK/PRAHA - Zranění třísel fotbalového reprezentanta Petra Jiráčka je vážnější, než se původně zdálo. Záložník bundesligového Hamburku se brzy podrobí operaci, ale tři týdny po ní by už mohl hrát. Nutnost drobného chirurgického zákroku potvrdilo dnešní podrobné vyšetření, které v tříslu odhalilo drobnou trhlinu.

Petr Jiráček foto: ČTK

"Existovala varianta, že by Petr na operaci šel až po skončení podzimní části sezony. Do té doby by ale musel hrát a trénovat přes bolest, což jsme i po dohodě se sportovním ředitelem klubu Frankem Arnesenem odmítli. Okamžitá operace je v současné situaci nejrozumnější volbou," řekl Jiráčkův manažer Dalibor Lacina.

Proti Maltě hrál se zraněním

Rutinní operace má odstranit Jiráčkovy několikatýdenní potíže s třísly. Se sebezapřením odehrál několik ligových duelů a také říjnový kvalifikační dvojzápas s Maltou a Bulharskem. "Petr je tvrďák, šel přes závit, ale nakonec to už i pro něj bylo neúnosné," uvedl Lacina. Jiráčkovy problémy vyvrcholily v nedělním utkání ve Stuttgartu, v němž šestadvacetiletý středopolař v poločase odstoupil ze hry a nechal se vystřídat.

Termín operace zatím není znám. Podle Laciny je jisté, že k ní dojde v Německu. "Operace by se měla uskutečnit v nejbližších dnech. Petr ani klub nechtějí nic moc zbytečně odkládat," poznamenal agent. Jiráček by měl dva týdny po zákroku začít trénovat s mužstvem a za další týden už prý může být připravený k soutěžnímu zápasu.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.