Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Jiráčka čeká třítýdenní klid. Přivodil si výron kotníku

Sport

  17:12
PRAHA - Kvůli výronu kotníku na pravé noze nedohrál plzeňský fotbalista Petr Jiráček úterní zápas Ligy mistrů proti AC Milán, v němž Západočeši v závěru vybojovali remízu 2:2. Podle lékařů plzeňského týmu má nyní Jiráček nařízený třítýdenní absolutní klid, pak se rozhodne o dalším postupu.

Plzeň - AC Milán (Jiráček) foto: ČTK

Reprezentační záložník nuceně v pražském Edenu střídal v 28. minutě po střetu s milánským stoperem Danielem Bonerou. Jiráček ihned ze stadionu odjel na vyšetření do plzeňské nemocnice, kde však lékaři vyloučili vážné zranění, kterého se nejprve obávali.

"V souboji mi protihráč pořádně přišlápl nohu, bolest byla v první chvíli opravdu veliká a bál jsem se vážnějšího zranění. Výron sice není nic příjemného, ale v tuto chvíli jsem za tuto diagnózu přeci jen rád," uvedl Jiráček.

ČTĚTE TAKÉ

I když Jiráčka může mrzet, že nedokončil zápas proti světovému velkoklubu, štěstí má v tom, že okamžitě po utkání plzeňským hráčům začala dovolená a on tak bude mít dost času a téměř měsíc na doléčení zranění. Západočeši se na startu zimní přípravy sejdou 4. ledna.

To už by hráč, o němž se spekuluje v souvislosti s možným přestupem do zahraničí, měl být fit. Jiráčkovi ani prý nevadí, že do konce roku bude muset spíš jen odpočívat. "Plán dovolené se samozřejmě vzhledem k nařízenému klidu trošku pozmění, o to více se těším na klidné chvíle s přítelkyní a rodinou," uvedl Jiráček.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!