130 let

Vrátí Ronald Koeman Barcelonu zpět na výsluní? | foto: Reuters

Jsem realista, vyhrát titul bude velmi složité, připouští trenér Barcelony Koeman

Sport
  •   14:44
Barcelona - Trenér fotbalistů Barcelony Ronald Koeman po úterní domácí remíze 1:1 s Eibarem v 16. kole španělské ligy přiznal, že vyhrát titul bude už velmi složité. Katalánský tým ztrácí z šesté pozice sedm bodů na vedoucí Atlético, které má ještě dva zápasy k dobru, a druhý Real Madrid. "Barca" sice neprohrála v pátém kole za sebou, ale ve druhém z posledních tří pouze remizovala.

„Jsem realista, vyhrát titul bude velmi složité. Nic není nemožné, ale musíte vzát v úvahu ten odstup. Atlético podle mě vypadá hodně dobře. Je velmi silné a moc neinkasuje,“ citoval Koemana deník Marca.

Jeho mužstvu proti Eibaru kvůli zranění chyběli kapitán Lionel Messi, Gerard Piqué, Ansu Fati a Sergi Roberto. „Nechci tvrdit, že jsme postrádali zkušené hráče. Tým prochází obměnou a navíc máme i zraněné. Šanci dostávají mladí hráči, ale proti Eibaru nechyběli ani ostřílení hráči,“ uvedl sedmapadesátiletý Nizozemec.

Vrátí Ronald Koeman Barcelonu zpět na výsluní?
Lionel Messi

Barcelona se na Camp Nou dlouho nemohla prosadit. Její útočník Martin Braithwaite nejprve v osmé minutě neproměnil penaltu a poté skóroval z ofsajdu. Místo toho šel do vedení Eibar v 57. minutě, kdy Kike obral o míč chybujícího stopera Ronalda Arauja a ze samostatného úniku se nemýlil. O deset minut později vyrovnal Ousmane Dembélé.

„Postrádali jsme sice Lea, který je rozdílový hráč, ale je nepochopitelné, že jsme nevyhráli. Měli jsme šance, zahodili penaltu a darovali jsme jim gól. Byla to jedna z jejich mála střel na branku,“ prohlásil Koeman.

Autor: ČTK