Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

‚Řeporyjec‘ Novotný: Jsem šťastný, že jsem byl vyvolený a do Edenu se dostal. Prymula je mimozemšťan

Sport

  15:23
PRAHA - Čtvrteční utkání Evropské ligy mezi Slavií Praha a anglickým Leicestrem City navštívilo mnoho tuzemských osobností, za což schytaly kritiku veřejnosti. Jednou z nich byl i Pavel Novotný, ten pro Lidovky.cz uvedl, že on se vinen necítí a Prymula postrádá soudnost.

Pavel Novotný, řeporyjský starosta. foto:  Jan Zátorský, MAFRA

Měl to být svátek fotbalu, vedoucí tým tuzemské ligy změřil své síly s celkem ze špičky Premier League, místo výsledku utkání se ale nyní řeší spíše jiné záležitosti. Po čtvrtečním utkání totiž ukončil premiér Andrej Babiš (ANO) spolupráci se svým poradcem a bývalým ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou. Problémem byla Prymulova divácká účast, přestože ještě téhož dne hlásal, že by byl pro omezování kontaktů mezi lidmi. 

Koláž k návštěvě bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly na fotbalovém...
Roman Prymula na zápase Slavie s Leicesterem

Bývalý ministr zdravotnictví poté pro ČTK reagoval následovně: „Ano, byl jsem s dvě hodiny starým negativním testem a respirátorem na legálním fotbalovém zápase s povolenou návštěvou diváků,“ uvedl Prymula. „Podotýkám, že jsem letos neměl žádnou dovolenou, natož zahraniční. Zdá se, že já smím být pouze doma,“ dodal. 

A právě tomuto vyjádření nerozumí řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS), který se utkání z pozice diváka také zúčastnil. „Jde o statusovou kauzu. Domnívám se, že Prymula je nesoudný pako. On nechápe, že je pro bulvár celebrita a nedává si pozor. Nevěřil bych tomu, že to zopakuje, a ta jeho krizová komunikace…,“ podivoval se Novotný s tím, že podle něj je ale moralizování a kritika návštěvníků utkání neopodstatněná.

„To, že šel Prymula na Slavii, je naprosto v pořádku, měl na to právo. Já jsem tam byl taky, bylo tam spousta slavných lidí. Ti ale pochopili, kam si mají sednout. Prymula je naivní, že si sedne doprostřed. Myslel jsem si, že se na Vyšehradě poučil, ale on je prostě mimozemšťan,“ řekl řeporyjský starosta.

‚Morální selhání.‘ Tvrdík se omluvil za pozvání VIP hostů v čele s Prymulou na Slavii

Svou účast Novotný ohodnotil slovy, že mu je ukradené, jak na to lidi koukají a výčitky vůči voličům nemá. „Slavia mě tam pozvala. Zve tam své významné partnery, že tam nejsou fanoušci, je normální. Nikdo se ničím neprovinil, můžou nás moralizovat, ale nic jsem neprovedl. Mě nezajímá, že tam jiní nemohli, já jsem slávista, jsem šťastný, že jsem byl ten vyvolený a na stadion se dostal, byl to zážitek,“ řekl Novotný s tím, že na Slavii půjde za každých okolností a nebude na nic a nikoho brát ohled.

„Na derby vezmu i děti, pokud mě pozvou, šel bych, i kdyby nás vlastnili nacisté. Jsem vděčný Tvrdíkovi a za nic se nestydím, nic jsem neprovedl, stejně jako Prymula. Řeporyje jsou pyšné, že jsem byl na Slavii a jsem papaláš,“ uzavřel Novotný s tím, že si užil společnost příjemných hostesek a že necítí absolutně žádnou vinou.

Naopak jeho druh z ODS a europoslanec Alexandr Vondra uznal ve svém počínání chybu. „Na tribunu Slavie jsem zván 25 let. Pozvání jsem přijal i včera, což zpětně považuji za chybu. Láska ke Slavii u mě převážila nad ohledem na ty, kteří se teď do Edenu nedostanou. Navrhl jsem vedení klubu, aby příště pozvalo lékaře a sestry z nemocnic. To jsou VIP dnešních dnů,“ napsal na Twitter.

Na utkání se objevili například také hradní kancléř Vratislav Mynář s manželkou, ředitel ČT Petr Dvořák či ředitel odboru ochrany veřejného zdraví na ministerstvu zdravotnictví a zástupcem hlavní hygieničky Jan Marounek  nebo tenistka Petra Kvitová.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...