Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Jsou to ubožáci, vzkázal Řepka fanouškům Baníku

Sport

  20:18aktualizováno  20:58
OSTRAVA - Pro fotbalové fanoušky Baníku je pořád jako rudý prapor pro býka. Českobudějovický stoper Tomáš Řepka však v dnešní veledůležité záchranářské bitvě dovedl Dynamo na Bazalech k cenné remíze 1:1, po které mezi oběma kluby zůstává čtyřbodový rozestup. A z ostravské arény mohl odcházet jako vítěz.

Sigma Olomouc - České Budějovice. Budějovický obránce Tomáš Řepka foto: ČTK

Nerozhodný výsledek však osmatřicetiletého bouřliváka neuspokojil. "Jsme zklamaní. Jeli jsme sem vyhrát a měli jsme tu vyhrát. Bod neberu," řekl po utkání novinářům českobudějovický stoper, který byl prakticky po celý zápas terčem verbálních výlevů z hlediště.

Řepka je u ostravských příznivců v nemilosti od svého odchodu do Sparty, kde na svou minulost v Baníku rychle zapomněl. Intenzita nenávistných pokřiků se však prudce stupňovala v závěrečných dvaceti minutách, kdy se domácí hnali za druhým gólem.

Řepka: Jsou to primitivní ubožáci

"Je mi těch lidí líto. Jsou to primitivní ubožáci, kteří se nemůžou realizovat jinde než tady. Je mi jich opravdu líto," procedil Řepka mezi zuby.

Pod jeho velením fungovala českobudějovická defenzíva takřka bez chyb. Až na zaváhání v úvodu, kdy Řepkovi uprchl Svěrkoš a domácí se po sporném zákroku brankáře Daňka neúspěšně dožadovali penalty.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

"Museli jste přece vidět, že Baník měl jednu maximálně dvě šance. Na více se nezmohl, navíc to všechno byly náhodné akce. My naopak krásný gól dali. Proto jsem s jedním bodem nespokojen," řekl Řepka a svůj bývalý klub za výkon vůbec nešetřil. "Na to, že hrají o záchranu, to od nich byla hrůza," tvrdil Řepka.

Podle něj dnešní remíza v souboji o záchranu nic nevyřešila. "Do konce je deset kol, a to je třicet bodů. Může to být všelijaké, nic to neřeší," dodal Řepka.

Autoři: ,

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.