Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Comeback legendy? Klopp přemlouvá k návratu do Liverpoolu Gerrarda

Sport

  19:03
LONDÝN - Byl by to velkolepý návrat. Nový trenér Liverpoolu Jürgen Klopp je podle britského deníku The Independent v kontaktu se Stevenem Gerrardem, jenž na Anfield Road působil sedmnáct let, ale od letošní sezony obléká v zámoří dres Los Angeles Galaxy. Existuje prý šance, že se Gerrard vrátí do milovaného klubu již v letošní sezoně.

Steven Gerrard slaví branku. foto: Reuters

Žádné oficiální stanovisko ještě nezaznělo. Jde o spekulace, které zatím nepotvrdil ani jeden z klubů. Řada fanoušků přesto bere slova od mnohdy dobře informovaných britských listů velmi vážně.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.

Klopp údajně žhaví telefonní linku do USA a láká Gerrarda k návratu „domů“.

35letý záložník hrál v Liverpoolu neuvěřitelných sedmnáct sezon, byl kapitánem týmu a získal s ním triumf v Poháru UEFA i Lize mistrů.

Svůj odchod do USA, kde působí řada fotbalových hvězd, odůvodnil jako novou výzvu a označil ho za nejtěžší rozhodnutí ve svém životě. Jenže s angažmá v Los Angeles dvakrát spokojený není.

Nedaří se mu střelecky a jeho tým vypadl z play off. „Navíc trávíme hodiny v letadle, hrajeme na umělých hřištích ve velké vlhkosti. Jsou to překážky, se kterými jsem nepočítal,“ prohlásil Gerrard a připustil, že možná s vrcholovým fotbalem sekne úplně.

S týmem začne trénovat

Comeback do Liverpoolu je však velkým lákadlem. Gerrard by se mohl stát i jakousi pravou rukou kouče Kloppa, podobobně jako třeba Pavel Horváth v Plzni.

Web SkySports uvedl, že se bývalý reprezentant připojí k mužstvu možná už v lednu. S týmem by však pouze trénoval, aby se udržel v kondici, protože americká soutěž MLS se hraje systémem jaro - podzim.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!