Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Ronaldův gól hlavou nestačil. Real úvodní semifinále v Juventusu prohrál

Sport

  22:42aktualizováno  23:05
JUVENTUS - Fotbalisté Juventusu si v úvodním semifinále Ligy mistrů vyšlápli na favorizovaný Real Madrid. V domácím utkání totiž italský celek zvítězil 2:1, když rozhodující gól vstřelil z penalty Tévez.

Cristiano Ronaldo (vpravo) nezastavil Artura Vidala z Juventusu. foto: ČTK/APČTK

Real Madrid si zrovna vytvářel tlak na pokutové území Juventusu. Marcelova střela z dálky ale byla zablokovaná a domácí si vytvořili bleskový protiútok. Tévez uháněl do vápna Realu, toho ale k zemi srazil Carvajal. Co na to sudí? Penalta!

Tu suverénně střelou do středu branky proměnil sám Tévez, v letošním ročníku Ligy mistrů se tak tento argentinský útočník trefil už posedmé. Světelná tabule ukazovala v tu chvíli 58. minutu a Juventus vedl nad Realem Madrid 2:1.

A tato trefa byla nakonec v úvodním semifinále Ligy mistrů vítězná. Real totiž nedokázal vyrovnat, nejblíže k tomu měl v 64. minutě Ronaldo, ale ve skluzu na míč nedosáhl.

Cristiano Ronaldo slaví gól.
Alvaro Morata z Juventusu skóruje do sítě Realu Madrid.

Pokud se chce španělský velkoklub stát prvním mužstvem v historii, které obhájí triumf v soutěži, tak své zaváhání bude muset napravit v odvetném klání v Madridu, které se odehraje 13. května.

S Juventusem to ovšem nebude mít Real vůbec jednoduché. Před zápasem se mluvilo hlavně o tom, že turínský celek má skvělou defenzivu, jenže v úvodním semifinálovém duelu předvedl i kvalitní útok.

Na domácím týmu, který se do semifinále Ligy mistrů probojoval poprvé od roku 2003, bylo od prvních minut zápasu obrovské nažhavení a touha vstřelit rychlý gól.

A tento plán se Juventusu také podařilo realizovat. Už v 8. minutě totiž střelu Téveze vyrazil Casillas pouze k Moratovi, a ten doklepl míč do sítě.

Španělský útočník svůj gól ale neslavil, jelikož je odchovancem právě madridského klubu. Po jeho zásahu Casillas inkasoval v Lize mistrů po 412 minutách bez obdržené branky.

NETRADIČNĚ HLAVOU. Cristiano Ronaldo skóruje do brány Gianluigiho Buffona.

Fotbalisté Realu dlouho nemohli vyzrát na obranu Juventusu, jejich útočná mašina vedená Ronaldem a Baleem se tentokrát rozjížděla pomalu. Zničehonic však hosté udeřili ve 27. minutě, kdy po centru Jamese přesně hlavičkoval osamocený Ronaldo.

Portugalský kanonýr dal devátý gól v této sezoně Ligy mistrů a s 76 trefami se osamostatnil v čele tabulky nejlepších střelců v historii soutěže. Druhý Lionel Messi z Barcelony, kterého ve středu čeká semifinále proti Bayernu Mnichov, má na kontě 75 branek.

Real měl blízko k tomu, aby duel otočil, jenže ve 41. minutě James hlavou nastřelil pouze břevno. Ve druhém poločase tak o svém vítězství rozhodli domácí.

Juventus si tak vytvořil lepší pozici do odvety, která se koná příští týden. Dokáže italský celek navázat na rok 2002/03, kdy právě Real Madrid vyřadil v semifinále?

Juventus Turín - Real Madrid 2:1 (1:1)

Branky: 9. Morata, 58. Tévez z pen. - 27. Ronaldo. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Child (všichni Angl.). ŽK: Bonucci, Tévez, Vidal, Chiellini - Marcelo, Carvajal, Rodríguez. Diváci: 41.011.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...