130 let

Bývalý trenér fotbalistů Sunderlandu Paolo Di Canio | foto: ČTK

K revoltě proti Di Caniovi opravdu došlo, přiznal kapitán Sunderlandu

Sport
  •   19:00
SUNDERLAND (Británie) - Kapitán fotbalistů Sunderlandu John O'Shea potvrdil, že několik hráčů z mužstva, do kterého patří i český obránce Ondřej Čelůstka, se postavilo proti bývalému trenérovi Paolovi Di Caniovi. Italský kouč skončil na lavičce posledního týmu anglické Premier League minulý týden.

"Zjevně k tomu (revoltě) došlo, ale my teď musíme jít dál. Vzhledem k naší pozici v lize se k tomu nemůžeme vracet. Máme před sebou několik těžkých měsíců," uvedl O'Shea na webu listu Shields Gazette. Di Canio zavedl v Sunderlandu velmi přísný režim. Hráčům mimo jiné zakázal používat mobilní telefony nebo jim nařídil poslouchat před zápasy stejnou hudbu. Po prohře 0:3 s West Bromwichem navíc v šatně údajně došlo k násilnému konfliktu. Starší hráči si pak na trenéra stěžovali u vedení. "Teď musíme držet spolu, a pokud se stále budeme vracet k minulosti, tak bude čím dál tím těžší se dostat z naší situace," upozornil dvaatřicetiletý irský defenzivní univerzál O'Shea.

Věří, že Di Caniův dočasný nástupce Kevin Ball dokáže "Černé kočky" pozvednout, přestože s nimi v neděli ve své ligové premiéře prohrál na domácím hřišti 1:3 s Liverpoolem. "Bezpochyby měl na nás vliv. Pokud Ball zůstane na lavičce natrvalo, tak hráči budou mít radost, ale uvidíme, jak se klub rozhodne," řekl O'Shea. Sunderland z úvodních šesti ligových kol získal jediný bod a na nesestupové příčky ztrácí čtyři body. S 14 inkasovanými góly má i nejhorší obranu v soutěži.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK