Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kadlec prodloužil v Leverkusenu smlouvu do 2015

Sport

  11:57
LEVERKUSEN - Fotbalový reprezentant Michal Kadlec prodloužil smlouvu v Leverkusenu, kterému se upsal do června roku 2015. V německém klubu působí už přes tři roky.

Leverkusen - Villarreal (radost Kadlece). foto: Reuters

"Moc si toho vážím, protože je to od klubu projevením velké důvěry," uvedl Kadlec v tiskové zprávě společnosti Sport Invest, jež ho zastupuje.

Do Leverkusenu zamířil ze Sparty v srpnu 2008 na hostování z pražské Sparty a po půl roce v Bayeru už zakotvil natrvalo. Syn kapitána vicemistrů Evropy z roku 1996 Miroslava Kadlece se v týmu rychle dostal do základní sestavy a stal jednou z opor mužstva, které v minulé sezoně skončilo na druhém místě v bundeslize a nyní startuje i v Lize mistrů.

Reprezentant Michal Kadlec
Leverkusen - Villarreal (radost Kadlece).

Nový kontrakt pro Kadlece prý znamená i výrazné přilepšení po finanční stránce. "Novým kontraktem se zařadil mezi top hráče Bundesligy," uvedl Viktor Kolář, předseda představenstva společnosti Sport Invest. Kadlec v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2012 v českém týmu odehrál všech osm zápasů a nechyběl na hřišti ani minutu, týmu k postupu do baráže pomohl jako nejlepší kanonýr čtyřmi góly. V minulosti se hovořilo o jeho možném odchodu do anglické Premier League, kde se o něj údajně ucházel i slavný Liverpool. Kadlec nakonec dal přednost setrvání v Levekusenu, který je jeho prvním zahraničním angažmá.

"V Leverkusenu se mi líbí systém práce. Máme stabilní kostru našeho kádru, přitom velmi mladý tým. Je tu nový stadion a skvělé zázemí. Hrajeme Ligu mistrů a patříme stabilně mezi nejlepší kluby Bundesligy. Jsou tu skvělé podmínky pro fotbal a nemám žádný důvod odcházet," řekl Kadlec. V německé lize má bilanci 91 zápasů a sedm branek.

Autoři: ,

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...