Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kandidát Rajchl obhajoval Chvalovského

Sport

  5:00
PRAHA - Svou kandidaturu na post předsedy FAČR podal spolu s Miroslavem Peltou a Tomášem Paclíkem. "Hodně jsem tento krok zvažoval," prozradil LN Jindřich Rajchl, nejmladší uchazeč o místo za kormidlem českého fotbalu.

Jindřich Rajchl. foto: Pavel Wellner, Lidové noviny

"Mým hlavním cílem je vést kandidaturu maximálně korektně," uvedl na tiskové konferenci pětatřicetiletý vystudovaný právník, který za vládnutí Ivana Haška zastával funkci místopředsedy svazu a který do tajů funkcionářské práce poprvé nakoukl v roce 2002 - v Blšanech coby výkonný ředitel klubu strávil tři roky.

ON-LINE ROZHOVOR:

Do ligové vísky si ho k sobě přivedl tehdejší předseda ČMFS František Chvalovský. Tedy kontroverzní fotbalový funkcionář a podnikatel, jemuž byl za úvěrový podvod ve výši 1,5 miliardy korun letos uložen trest v podobě náhrady škody a deseti let za mřížemi. Před soudem ho obhajoval právě Rajchl.

Podle Josefa Hadraby, šéfa Středočeského krajského fotbalového svazu, zneužil své funkce v roce 2010, když s dvěma miliony od Středočeského kraje věnovanými na turnaj pro mládež hospodařila společnost Albresa. Ta je propojená s Duklou Praha, v níž Rajchl pracuje jako předseda dozorčí rady. Hadraba si navíc myslí, že akci šlo uspořádat za tři sta tisíc korun.

Jméno Jindřicha Rajchla bylo nechvalně skloňováno také před první neuskutečněnou zářijovou volbou předsedy FAČR. Hlasy delegátů si měl podle informací některých médií "kupovat" rozdáváním lístků na domácí utkání Viktorie Plzeň proti Barceloně.

Rajchl je považován za dobrého známého Ivana Haška. Kromě své funkce v Dukle pracuje pro sázkovou kancelář Bwin a nedávno byl zvolen do nového představenstva Sazky.