Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

'Kanibal' Suaréz si nezahraje za kousnutí do krku soupeře sedm zápasů

Sport

  17:27
AMSTERODAM - Nizozemský fotbalový svaz potrestal útočníka Ajaxu Amsterodam Luise Suáreze sedmizápasovým zákazem startu za to, že ve víkendovém utkání kousl protihráče do ramene. Uruguayský kanonýr trest přijal a nebude se odvolávat, což znamená, že trest začíná platit okamžitě a nemusí se čekat na čtvrteční zasedání disciplinární komise. Už v pondělí potrestal Suáreze dvouzápasovou suspendací i Ajax.

Suaréz se zakusuje do krku Bakkala. foto: www.youtube.com

"Kanibal z Ajaxu", jak jej promptně překřtily nizozemské deníky, kousl Otmana Bakkala z Eindhovenu do ramene, rozhodčí si toho ale nevšiml. Televizní záběry však Suárezův čin odhalily, navíc postižený hráč odhalil dres a ukázal červenou stopu na klíční kosti jako důkaz. Svaz nyní fotbalistu Ajaxu obvinil z násilného činu.

I proto mu udělil přísný sedmizápasový trest. Suárez tak přijde o zbytek podzimní sezony a do hry se zapojí znovu až 4. února. Trest se však nevztahuje na Ligu mistrů, kde může nastoupit v závěrečném utkání skupiny proti AC Milán.

Suárez byl s třemi góly jedním z hlavních tahounů čtvrtého týmu letošního mistrovství světa Uruguaye. V minulé sezoně byl nejproduktivnějším střelcem ze všech evropských lig, v tomto ročníku se trefil dosud sedmkrát a zatím jej zastiňuje týmový kolega Hamdáví.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!