Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kanonýr Villa má zlomenou holeň. Možná přijde o Euro

Sport

  13:32aktualizováno  17:25
JOKOHAMA - Kanonýr španělské fotbalové reprezentace a Barcelony David Villa si v dnešním semifinále na mistrovství světa klubů v Japonsku zlomil holeň a možná nestihne evropský šampionát, na němž budou Španělé obhajovat titul. Podle prvních prognóz lékařů ho čeká půlroční pauza. Euro začne v červnu.

David Villa si zlomil nohu. foto: Reuters

Třicetiletý Villa se zranil v Jokohamě v 36. minutě zápasu proti celku Al-Sádd. Po Iniestově dlouhém nákopu se řítil k brance Katařanů, mezi dvěma obránci však nezpracoval míč a bez zjevného kontaktu s protivníky špatně došlápl na levou nohu. Z hřiště byl odnesen na nosítkách.

Barcelona uvedla, že španělský útočník hned zamířil do nemocnice a vyšetření odhalilo, že holeň je zlomená.

Villa musí na operaci

"Co nejdříve musí na operaci. Je to pro nás i pro něj citelná rána. Je mi jasné, že to bude dlouhodobá záležitost," řekl pro klubový web trenér Josep Guardiola. "Všichni na Davida moc myslíme a mistrovství klubů vyhrajeme pro něj," dodal.

Autor 51 reprezentačních branek tak bude chybět Barceloně v honbě za obhajobou trofejí ve španělské lize a Lize mistrů, kde na podzim mimo jiné dvakrát porazila Plzeň, a možná i při útoku Španělů na další evropský titul.

Trenér Španělů Vicente Del Bosque však doufá, že o svého nejlepšího střelce nepřijde. "Je to velmi špatná zpráva. Stále máme ale šest měsíců, tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet. U některých hráčů se stalo, že se uzdravili dříve, než se čekalo," řekl Del Bosque.

BARCELONA JE VE FINÁLE MS KLUBŮ

Fotbalisté Barcelony si podle očekávání v neděli zahrají ve finále mistrovství světa klubů v Japonsku s brazilským Santosem. Katalánští favorité nadělili v dnešním semifinále katarskému celku Al-Sádd čtyři góly.

Barceloně naservírovali úvodní gól Katařané sami chybou v obraně, ale při dalších třech brankách předvedl španělský mistr natěšeným fanouškům pohledné akce. Na konci první z nich byl těsně před poločasem opět Adriano, který předtím otevřel skóre v 25. minutě, v druhé půli korunovali obrovskou převahu "Barcy" Keita a Maxwell.

Adrianovi k první trefě pomohl gólman Al-Sáddu, jenž nestihl odkopnout přihrávku spoluhráče zblízka a trefil brazilskému obránci nohu.  Adriano přidal ještě před koncem poločasu druhý gól po přihrávce Messiho.

Po přestávce pronikl děravou obranou klubu z Dauhá Keita a výsledek na 4:0 zpečetil střídající bek Maxwell. Nedělní finále Barcelony se Santosem začne na jokohamském stadionu v 11:30 SEČ.

Katalánský gigant, který nedávno v Lize mistrů dvakrát pokořil i Plzeň, má šanci vyhrát klubový šampionát podruhé. Před dvěma lety pozvedli barcelonští fotbalisté trofej v Abú Zabí po výhře nad argentinským celkem Estudiantes 2:1 po prodloužení.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!