Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kanonýr Vošahlík zařídil dvěma góly Jablonci výhru 3:1 nad Bohemkou

Sport

  16:53aktualizováno  17:04
JABLONEC/PRAHA - Fotbalisté Jablonce se dočkali po třech zápasech v lize opět výhry, když v 5. kole porazili Bohemians 1905 3:1. Největší měrou se pod výhru Severočechů podepsal Jan Vošahlík, který vstřelil dva góly vítězů.

Zápas Jablonec - Brno foto: Radek Petrášek, ČTK

Úřadující vicemistr prohrával od 22. minuty po Bálkově trefě, ale ještě do poločasu otočili skóre Jarolím s Vošahlíkem a stejný hráč pak přidal po pauze pojišťující gól. Jablonec dal poprvé v sezoně víc než jednu branku a s "klokany" neprohrál pojedenácté za sebou. Jablonec získal od úvodních minut vytrvalou územní převahu, ale z počátečního náporu příliš nevytěžil.

Přes zformovanou obranu Bohemians se dostal do první výraznější šance až po dvaceti minutách. Pekhart zblízka hlavičkoval jen do Sňozíka a následnou střelou Jarolíma zblokovala hostující obrana na roh. "Klokani" se oklepali z tlaku a záhy nečekaně udeřili. Špit ve 22. minutě vyrazil Hartigovu střelu pouze před sebe, kde číhal Bálek a doklepl míč do sítě.

Severočeši se pokusili okamžitě odpovědět. Kovařík však pálil do míst, kde stál Sňozík, a další jablonecký pokus odvrátil kousek před brankovou čárou Nikl. Jedenáct minut před pauzou už domácí oslavovali vyrovnávací trefu. Sudí Kocourek nařídil proti hostům k jejich velké nelibosti po zákroku na Pekharta těsně za vápnem přímý kop, který zakroutil přesně k tyči Jarolím.

Vzápětí se situace opakovala. Jarolím zkusil střelu k opačné straně, ale tentokrát minul. Přesto se ještě před odchodem do kabin povedlo Jablonci otočit skóre. Pavlík v nastaveném čase první půle přiťukl do strany Vošahlíkovi a Sňozík se proti umístěné střele k tyči natahoval marně.

Pražané se po přestávce tlačili za vyrovnání. Poměrně blízko k němu měl Bálek, který po Štohanzlově centru hlavičkoval kousek vedle, a především v 57. minutě Jindřišek. Špit se hodně natahoval, aby vytěsnil ostrou ránu z dálky do autu. O chvíli později ale přidali Severočeši po zprvu nenápadné akci třetí gól.

Zápas Jablonec - Brno

Vošahlík v rohu šestnáctky počkal se střelou a pak technickým pokusem k tyči znehybnil hostujícího gólmana. V 66. minutě mohl po Haurdičově přihrávce definitivně rozhodnout Pekhart, Sňozíka však zblízka neprostřelil.

Hosté sympaticky nesložili zbraně a snažili se zkorigovat stav. Čtvrthodiny před koncem k tomu chyběl kousek Kaufmanovi, který z podobné pozice jako v první půli Jarolím poslal přímý kop do břevna, odkud se míč odrazil zpět do pole. Víc už Baumit "klokanům" nedovolil.

5. kolo první fotbalové ligy

FK Baumit Jablonec - Bohemians 1905 3:1 (2:1)
Branky: 45.+1 a 60. Vošahlík, 34. Jarolím - 22. Bálek. Rozhodčí: Kocourek - Mencl, Večeřa. ŽK: Pekhart - Sňozík, Lukáš, Hartig. Diváci: 4122.

Jablonec: Špit - Krajčík, Zábojník, Pavlík, Jablonský - Haurdič, Jarolím (74. Eliáš), Loučka, Kovařík (61. Piták) - Pekhart, Vošahlík (85. Drsek). Trenér: Komňacký.

Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Štohanzl (78. Trubila), Kaufman, Držík, Moravec - Hartig (46. Škoda), Bálek (66. Cissé). Trenér: Hoftych.

Autor: