Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kapitán Sparty Stanciu chtěl přestoupit do Egypta, u Rosického ale nepochodil

Sport

  16:45
PRAHA - Rumunský fotbalista Nicolae Stanciu chtěl přestoupit ze Sparty, ale nabídka, která na Letnou dorazila, neodpovídala představám pražského klubu. Sportovní ředitel Tomáš Rosický proto počítá se setrváním Stanciua i pro jaro.

Nicolae Stanciu. foto: ČTK

Hapal kritizuje Křetínského. ‚Majitelé rozhodují i ve věcech, které se týkají sportovní stránky‘

S týmem dnes zahájil přípravu stejně jako reprezentant Josef Šural, který se nedohodl na prodloužení smlouvy a řeší se jeho případný přestup.

Stanciu přišel před rokem jako tehdy nejdražší hráč české ligy za 4,6 milionu eur (asi 117 milionů korun). Po nepovedeném podzimu však dostal nabídku z Egypta, která ho finančně lákala, a požádal Spartu, aby ho uvolnila.

„Jeho agenti nám sdělili, že přijde velká nabídka. Nakonec přišla, ale byla výrazně nižší, než bychom byli schopni akceptovat,“ řekl Rosický na čtvrteční tiskové konferenci.

„Nico o to měl zájem, ale v tomto byznysu musí být spokojené obě strany. Takže pokud se něco nezmění, bude pokračovat v dresu Sparty,“ dodal.

Fotbalista Tomáš Rosický

Jiná situace je kolem Šurala, jemuž v létě končí smlouva a nedomluvil se na jejím prodloužení. 

„Bylo by nefér svalovat to jen na Pepu, protože klub na tom má také svůj podíl viny. Takže teď musíme najít řešení, které bude dobré pro obě strany. Pepa má nabídky ze zahraničí, tak uvidíme, jestli se s někým domluvíme,“ prohlásil Rosický.

Sparta dnes zahájila zimní přípravu s 31 hráči včetně už dříve oznámených posil Davida Karlssona a Martina Haška. 

Po zranění se vrací také Václav Kadlec a šanci dostanou i odchovanci Dominik Plechatý, David Šnajdr a Daniel Mareček. 

Zraněný záložník Tal Ben Chaim pokračuje v Izraeli v rekonvalescenci a k týmu se připojí na přelomu února a března. Mihailo Ristič odešel po skončení hostování.

Seznam hráčů na startu přípravy:

Brankáři: Florin Nita, Milan Heča, David Bičík.

Obránci: Ondřej Zahustel, Tomáš Wiesner, Lukáš Štetina, Uroš Radakovič, Costa Nhamoinesu, Dominik Plechatý, Semih Kaya, Eldar Čivič, David Šnajdr.

Záložníci: Martin Frýdek, Martin Hašek, Lukáš Vácha, Daniel Mareček, Alexandru Chipciu, Vukadin Vukadinovič, Nicolae Stanciu, Michal Sáček, Guélor Kanga, Srdjan Plavšič, Bogdan Vatajelu, Adam Hložek, David Karlsson.

Útočníci: Benjamin Tetteh, Václav Kadlec, Matěj Pulkrab, Josef Šural, Václav Drchal, Golgol Mebrahtu.

Autor:

Pronájem bytu 3+1, Předměřice nad Labem.
Pronájem bytu 3+1, Předměřice nad Labem.

Školská, Předměřice nad Labem, okres Hradec Králové
13 000 Kč/měsíc