Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Karanténa už jen pro nakaženého. Slavia stihne víkendový start ligy, oznámil to Tvrdík

Slávisté jsou mimo ohrožení, duel s Dynamem ČB odehrají. foto: ČTK

Praha - Pokud slávističtí fotbalisté v sobotu projdou povinnými předzápasovými testy na koronavirus, mohou v neděli nastoupit do prvního ligového kola v Českých Budějovicích. V karanténě zůstává po úterním kontrolním vyšetření už jen nakažený hráč, výsledky všech ostatních byly znovu negativní.
  17:45

Na twitteru zprávu oznámil šéf představenstva klubu Jaroslav Tvrdík: „Třetí test Slavie negativní s výjimkou nakaženého hráče. Klub byl hygienikem uvolněn k nedělnímu zápasu v Českých Budějovicích za podmínky čtvrtého negativního testu v sobotu.“

Slavia byla v izolaci týden.

Minulé úterý měl jeden z jejích hráčů na soustředění v Rakousku pozitivní test na koronavirus a celý tým se okamžitě vrátil do Prahy.

Hygienická stanice všechny, kteří se přípravného kempu zúčastnili, poslala do karantény a hrozilo, že mistr nestihne víkendový ligový start. To už ale nyní neplatí.

Fotbalová delegace i se slávistickým šéfem Jaroslavem Tvrdíkem totiž v pondělí u premiéra Andreje Babiše vyjednala změnu karanténních opatření u fotbalových klubů, které už při nákaze jednoho z hráčů nemusí do izolace kompletně.

Vpředu zleva Petar Musa, autor prvního gólu Ibrahim Benjamin Traoré a Michal...
Slávisté se vracejí ze soustředění, jeden z nich má koronavirus.

„V případě, že kluby budou dodržovat předepsaný manuál, bude karanténa uvalena jen na nakaženého člena týmu. Ostatní ve chvíli, kdy jim kontrolní testy vyjdou negativně, budou moci pokračovat ve fotbalové činnosti,“ poznamenal Tvrdík.

Slávisté byli negativní už při pátečních kontrolních testech a problém nenastal ani při jejich úterním opakování. Z nemoci covid-19 se však stále nevyléčil nakažený hráč, který měl i po týdnu pozitivní výsledek.

Další vyšetření čeká Slavii i všechny ostatní kluby z nejvyšší soutěže koncem týdne před víkendovým ligovým startem. Od nové sezony totiž platí, že se jednotlivé týmy musí povinně podrobit testům před každým kolem.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!