Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Katastrofa, ohavnost, znesvěcení svatostánku. Fanoušci Sparty brojí proti nové podobě stadionu

Sport

  6:00
PRAHA - Katastrofa, ohavnost, znesvěcení svatostánku. Projekt jako z 90. let minulého století. Taková slova od fanoušků fotbalové Sparty padají na adresu autora plánu rekonstrukce stadionu na Letné, jejíž vizualizaci klub včera přiznal na svém webu.

Vizualizace nové jižní tribuny stadionu Sparty. foto: Sparta.cz

Modernizace stadionu Sparty? Masivní kritikou se budeme zabývat, zní z klubu

Část jižní tribuny za brankou směrem k Letenské pláni, kde je dnes mimo jiné sektor domácích vlajkonošů, by se podle návrhu od společnosti Pelčák a Partner Architekti měla změnit na čtyřpatrovou administrativní budovu nad střechou současných ochozů stadionu. 

Sloužit má nejen klubovým účelům, ale také těm komerčním. V přízemí by se měly vyskytovat vedle vstupních bran rovněž obchody. Dále fanoušci kritizují jeden ze spojovacích sloupů za brankou.

Pod příspěvkem na facebookové stránce Sparty, kde byl v úterý návrh představen, převažují kritické komentáře. „Zvenčí to možná nevypadá tak zle, ale snížení jižní tribuny a nad tím prosklený paskvil na sloupech, to je prasárna,“ píše jeden z příznivců klubu. „To je opravdu hrozné!!! Jak tohle může někdo navrhnout... nemluvě o tom, že se vedení vůbec tímto návrhem zabývá,“ dodává další.

Zamýšlená modernizace tribuny by pravděpodobně znamenala další zmenšení divácké kapacity, která aktuálně činí 18 887 míst. Náhradu by mohlo přinést snížení úrovně hřiště a vybudování nové první řady všech čtyř tribun.

Fanoušci Sparty jsou proti přestavby „své“ tribuny.

Podle vedení Sparty se však fanoušci nemusejí „bát“, protože o realizaci návrhu se ještě nerozhodlo. „Vedení jej bude teprve projednávat,“ řekl mluvčí letenského klubu Ondřej Kasík. 

„Vedení Sparty dlouhodobě uvažuje o rozvoji Generali Areny a přebudování některých částí stadionu, které by mělo navázat na rekonstrukci hlavní tribuny,“ stojí na webu Sparty.

„Představenstvo proto zadalo vypracování studie přestavby jižní tribuny. Důležitým aspektem uvažované rekonstrukce by byl fakt, že by klub posílil po ekonomické stránce i jinou cestou, než je finanční podpora ze strany majitele.“

Chalupa
Chalupa

Písečné - Modletice, okres Jindřichův Hradec
3 090 000 Kč