130 let

Martin Hašek se raduje ze své branky do sítě Baníku. | foto: Michal Růžička, MAFRA

Kauza Hašek versus Sparta pokračuje. Letenští podali návrh na zahájení rozhodčího řízení

Sport
  •   15:32aktualizováno  16:31
Praha - Vedení fotbalové Sparty nadále považuje březnovou výpověď záložníka Martina Haška za neoprávněnou a podalo návrh na zahájení rozhodčího řízení. Příslušný čtrnáctistránkový dokument již Letenští doručili Fotbalové asociaci ČR. Sparta o tom dnes informovala na svém webu.

„Sparta nadále trvá na tom, že až do podání výpovědi ze strany hráče klub plnil všechny smluvní povinnosti a naopak hráčovo jednání bylo dlouhodobě v rozporu s podmínkami kontraktu, který obě strany podepsaly. Sparta bude v rámci rozhodčího řízení požadovat újmu, která jí kroky Martina Haška vznikla,“ napsala Sparta v prohlášení.

Ve sporu s Haškem je klub od konce ledna, kdy čtyřiadvacetiletý záložník odmítl odcestovat na soustředění do Španělska. O bývalého hráče Bohemians 1905 se v té době ucházelo Maccabi Haifa, na jehož nabídku Sparta posléze kývla. Hašek však poté odmítl podepsat smlouvu, na níž se s izraelským klubem domluvil.

Od té doby trénoval s rezervním týmem, ale po čase dal podle klubového webu Spartě ultimátum, aby byl vrácen do áčka. Vedení klubu ho vyzvalo, aby v B-týmu nadále plnil uložené úkoly.

Martin Hašek ze Sparty se raduje z gólu, kterým zvýšil na 3:0. Vlevo je Michal...
Martin Hašek oslavuje svoji druhou branku do sítě Baníku.

Po další písemné komunikaci se Hašek 12. března nedostavil na trénink B-mužstva a podal výpověď. Sparta se proti takovému jednání ohradila s tím, že hráč se tím vystavil možným vysokým sankcím.

Autor: ČTK