Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kauze sexuálního zneužívání hráček na Haiti pokračuje, FIFA suspendovala další osoby

FIFA foto: fifa.com

Curych - Mezinárodní fotbalová federace FIFA suspendovala další dvě osoby z haitského svazu, které jsou podle vyšetřovatelů zapleteny do kauzy dlouhodobého sexuálního zneužívání mladých hráček. Etická komise FIFA navíc prodloužila suspendaci hlavního podezřelého, dlouholetého šéfa svazu Yvese Jeana-Barta, o dalších 90 dní.
  19:26

Aféru odstartoval britský list The Guardian počátkem května, kdy napsal, že dvaasedmdesátiletý Jean-Bart čelí na základě anonymního oznámení podezření, že v národním tréninkovém centru Croix-des-Bouquets znásilnil několik haitských fotbalistek. Mělo jít o událost starou pět let. Funkcionář, který vede národní federaci dvě dekády, všechna obvinění odmítl.

FIFA nyní vyšetřování podle vlastního vyjádření rozšířila na další dvě osoby. Jednou z nich je Nela Josephová, která měla na starosti ženské týmy v národním tréninkovém centru, druhou je technický ředitel svazu Wilner Etienne. Oba mají stejně jako Jean-Bart zákaz činnosti ve fotbalu na 90 dní.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...