Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kazaši mají velkou kvalitu, jsou lepší než Rennes, říkají jablonečtí fotbalisté

Sport

  13:39
JABLONEC NAD NISOU/PRAHA - Ačkoli fotbalisté Astany nepředstavují zvučného soupeře, trenér Jablonce Petr Rada varuje před jejich kvalitou a zkušeností. Ve čtvrtečním vzájemném utkání Evropské ligy proto vyhlíží dobrý výkon svého týmu, který potřebuje vyhrát, aby se držel v boji o postup.

Michal Trávník z Jablonce oslavuje vyrovnávací trefu v zápase s Dynamem Kyjev. foto: Ota Bartovský, MAFRA

„Astana je zkušený tým, který má svou kvalitu. Opírají se o cizince ve svém kádru i o domácí umělou trávu. Vévodí s náskokem kazašské lize, před rokem porazili Slavii. Teď mají čtyři body v naší skupině Evropské ligy, kterou vedou. To hovoří za vše,“ řekl Rada na předzápasové tiskové konferenci.

I kapitán Tomáš Hübschman si je vědom toho, že kazašský protivník není nijak slabší než předchozí dva soupeři Dynamo Kyjev a Rennes. Spíše naopak. Zvlášť když ještě před třemi roky hrála Astana v Lize mistrů a nyní je potřetí za sebou ve skupinové fázi Evropské ligy.

Radost Jablonce.
Michal Trávník z Jablonce vstřelil Příbrami tři branky

„Astana se snaží hrát technicky, má ve svém kádru vysoké hráče, dost národností. Je to kvalitní soupeř. Budeme muset ukázat svoji nejlepší hru a doufám, že to bude na soupeře stačit,“ prohlásil nejzkušenější jablonecký hráč. „Možná tým Astany není tak zvučný, ale rozhodně mají dost velkou kvalitu. Možná jsou i lepší jak Rennes, když je doma porazili,“ dodal Hübschman.

Jablonečtí by rádi navázali na dobrou formu z ligy, kde vyhráli poslední čtyři duely při skóre 13:1. „To nás samozřejmě těší, ale teď jde liga stranou. V hlavě máme jen Evropskou ligu. Česká liga ani derby s Libercem teď pro nás neexistuje. Máme před sebou jen jediný cíl,“ řekl Rada.

„Musíme to odpracovat, budeme chtít předvést stejně kvalitní výkon jako v předchozích zápasech Evropské ligy. Jsme v této soutěži nováčkové, v každém zápase chceme udělat co nejvíce bodů. Budeme se snažit hrát kvalitní fotbal,“ slíbil Rada, který má k dispozici kompletní kádr stejně jako soupeř.

Jablonečtí věří, že jim přijdou pomoci i fanoušci, i když se hraje až od 21:00 a očekává se chladnější počasí. „Tady na severu večer je to těžké. Navíc spousta lidí si myslí, že když se řekne soupeř z Kazachstánu, že je to neatraktivní protivník. Jestli má ale někdo fotbal rád, tak na fotbal přijde i o půlnoci,“ prohlásil Rada.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!