130 let
Brazilský fotbalista Neymar

Brazilský fotbalista Neymar | foto: ČTK

Kde skončí Neymar? Brazilský supertalent má blízko do Barcelony

Sport
  •   13:46
PRAHA - Kde nakonec skončí brazilský fotbalový supertalent Neymar? Podle všeho by mohl zamířit už letos v létě do Barcelony.

"Jestli do Evropy odejde teď, nebo až později? Tohle rozhodnutí je čistě na něm," prohlásil Mário Felipe Peres, asistent trenéra Santosu. "Ano, styl Barcelony by mu mohl sedět. Neymar je excelentní hráč."

Jedenadvacetiletého útočníka se snaží ulovit Barcelona, Real Madrid, Manchester United, AC Milán... Řekněte jméno jakéhokoliv evropského velkoklubu a nespletete se.

Podle zpráv z posledních měsíců je pravděpodobné, že skončí právě v Barceloně. Šlo však o to, kdy to bude. Neymar totiž chtěl v Santosu zůstat až do mistrovství světa 2014, které hostí Brazílie, a až potom odejít do Evropy.

ČTĚTE TAKÉ

"Neymar v létě odehraje Konfederační pohár, pak si dá týdenní dovolenou a 9. července odletí do Barcelony, aby tam jednal o přestupu," citoval server Goal.com nejmenovaný zdroj, který má k hráči blízko.

Neymara k přestupu přemlouvají i jeho zkušenější krajané. Například Dani Alvés, Ronaldinho a další.

Barcelona je na prvním místě

"Je to skvělý hráč. Může být jedním z nejlepších na světě, ale musí odejít do Evropy. Je až moc talentovaný na to, aby zůstal v Brazílii. Myslím, že by měl přestoupit ještě před mistrovstvím světa," myslí si bývalý útočník Ronaldo, někdejší hvězda Interu Milán, Barcelony a Realu Madrid.

Barcelona podle zahraničních médií vyčlenila na letní přestupy zhruba čtyřicet až padesát milionů eur, což je v přepočtu víc než jedna miliarda korun. Tato částka navíc může narůst, pokud katalánský klub někoho prodá.

Přímo v Brazílii na Neymarův přestup dohlíží manažer Andre Cury, jenž Barceloně domlouvá transfery z Jižní Ameriky. "Barcelona se o Neymara extrémně zajímá. Je na prvním místě našeho seznamu možných posil - je to první volba," uvedl Cury nedávno pro Radio Globo. "Messi, Xavi a Iniesta na něj čekají s otevřenou náručí."

Autor: