Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kdepak NBA nebo NFL. Nejvíce peněz na mzdy hráčů vydaly Barca, Real a Juventus

Sport

  11:30
Sydney - Nejvíce peněz na mzdy hráčů letos ve světě sportu vydaly fotbalové kluby Barcelona, Real Madrid a Juventus Turín. Vyplývá to ze studie zahrnující základní platy bez podpisových a výkonnostních bonusů, jež byla zveřejněna na webu sportingintelligence.com.

Sergio Ramos v rozmíšce s Luisem Suárezem (vlevo). Přihlíží Casemiro. foto: Reuters

Liverpool slaví další úspěch! Zdolal po prodloužení Flamengo a poprvé vyhrál MS klubů

Barcelona vévodí žebříčku s průměrným ročním platem hráčů A týmu ve výši 12,8 milionu dolarů (294 milionů korun). Částka je o něco nižší než loňských 13,7 milionu dolarů, díky nimž Barcelona ovládla předchozí pořadí. 

Velkou roli v celkovém čísle hraje základní roční plat kanonýra Lionela Messiho, který údajně přesahuje 65 milionů dolarů (1,5 miliardy korun).

Druhé místo si udržel Real Madrid s průměrnou mzdou 11,6 milionu dolarů a na třetí z loňské deváté pozice se posunul italský mistr Juventus (10,54 milionu dolarů).

Zbytek Top 10 žebříčku patří klubům basketbalové NBA, jichž je patnáct v první dvacítce. Na celkově čtvrtém místě jsou Portland Trail Blazers (10,4) před Golden State Warriors (10,28). 

Chicago Bulls, kde v červenci podepsal smlouvu s platem 10 milionů dolarů ročně Tomáš Satoranský, je na 36. pozici (7,4).

Z hokejové NHL má nejlépe placené hráče na celkově 89. místě Minnesota Wild s průměrnou roční mzdou 3,3 milionu dolarů.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!