Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kdo nahradí Bílka? Pelta už má jména kandidátů v hlavě

Sport

  23:47
PRAHA - Hlavní úkol pro fotbalového šéfa Miroslava Peltu zní jasně: najít nového trenéra, jenž dovede český tým na následující Euro 2016. "Rezignaci trenéra Bílka přijímám," oznámil po prohře v Itálii, jež vzala Česku reálné šance na mistrovství světa.

Předseda FAČR Miroslav Pelta foto: ČTK

Kdo tedy povede tým ve zbývajících dvou zápasech?
Bude to někdo z dosavadního realizačního týmu. Poslední dva zápasy kvalifikace chceme dohrát důstojně, ale výběr nového trenéra nesmíme uspěchat, nechceme se unáhlit. Potřebujeme někoho, kdo týmu pomůže, aby se jako v předchozích letech dostal na mistrovství Evropy.

Máte už představu, koho oslovíte?
Lhal bych, kdybych tvrdil, že žádná jména v hlavě nemám.

ČTĚTE TAKÉ

A řeknete?
Teď ne.

Tak aspoň naznačte - budete chtít trenéra na plný úvazek, nebo je pro vás přijatelné, aby současně vedl i klub?
Přál bych si, aby byl na plný úvazek.

Jak hodnotíte tuto kvalifikaci?
Jako neúspěch. Skupina byla podle mého názoru hratelná, ale my jsme doma ze všech zápasů porazili jen Maltu. V takovém případě nemůžete pomýšlet na postup.

Co tedy řeknete trenéru Bílkovi?
Chtěl bych mu poděkovat, protože nastoupil k týmu v nelehké roli, dovedl ho do baráže, pak na Euro, na něm základní skupinu. Bohužel tohle ale je neúspěch.

Věřil jste ještě v naději na postup, když dal Kozák první gól a český tým v Itálii vedl?
Samozřejmě člověk věří. Ale tlak domácích byl obrovský a to si říkalo o vyrovnání. Když navíc střídali Rosický a Darida...

Mluvíte o Rosickém, co hráči? Neskončí někdo v národním týmu?
Bezprostředně po zápase jsem mluvil s Tomášem a cítím, že má chuť reprezentovat. Tahle kvalifikace je jednou kapitolou, která je za námi. Teď se musíme snažit v další postoupit na mistrovství Evropy 2016. Jde i o podstatné peníze.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...