Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kdo nahradí Capella na střídačce Anglie? Mluví se i o Beckhamovi

Sport

  12:26
PRAHA - Anglie na mistrovství světa v JAR nedokázala postoupit přes osmifinále a ani její výkony rozhodně nebyly nějak oslnivé. Hladové fanoušky měl tento turnaj uspokojit, ale to se nepovedlo, a tak se hledá oběť. "Capello, je čas odejít," nabádá ke změně trenéra anglický tisk.

Anglie - USA (David Beckham). foto: Reuters

Po propadáku Albionu na světovém šampionátu v Jihoafrické republice se spekuluje o odvolání trenéra Fabia Capella. "Je čas odejít," se v anglickém tisku objevovalo nejčastěji po osmifinálovém vyřazení s Německem 1:4. Sám Capello ale o rezignaci nechtěl ani slyšet a žádal média, fanoušky a nadřízené, aby s ním měli větší trpělivost. "Dejte mi čas," vzkázal všem.

Anglie přivezla do Afriky nabitý kádr plný hvězd. S rolí náhradníka se museli spokojit i takové hvězdy jako: Joe Cole, Shaun Wright-Phillips, Jamie Carragher, Peter Crouch nebo Michael Carrick. Ale ani s tímto výběrem nedokázal stratég Fabio Capello vybojovat medaili, natož postoupit z osmifinále.

Anglie - USA (anglická lavička s Beckhamem a Capellem).

Ale kdo Fabia Capella, jenž má u anglické reperezentace pohádkový plat, nahradí? Kdo je taková osobnost, aby ukočírovala superstar anglické kopané? Novináři i fanoušci si už vybrali. Tím vyvoleným by měl být samotný David Beckham. Na mistrovství světa neodcestoval jako hráč, ale jako "první roztleskávačka", tak ho mnozí přezdívali. Při záběrech na anglickou střídačku se mnohdy mohlo zdát, že právě hráč Los Angeles Galaxi je hlavním koučem.

V Anglii se tento model líbí. Novináři poukazují na Diega Maradonu, který s Argentinou bez ztráty kytičky hladce proplul až do čtvrtfinále. David Beckham by tak mohl jít v jeho stopách, ale otázkou je, jestli by anglický idol ještě nechtěl za Albion bojovat na hřišti...