Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kerič se dočkal: kluby se dohodly, na jaře už nastoupí za Spartu

Sport

  16:12aktualizováno  16:35
PRAHA/LIBEREC - Chorvatský fotbalista Andrej Kerič přestoupil ze Slovanu Liberec do Sparty Praha. Severočeši se s pražským klubem dnes definitivně domluvili na transferu.

Andrej Keřič přestupuje do Sparty. foto: Radek Petrášek, ČTK

Odchod chorvatského útočníka na Letnou potvrdili ČTK liberecký mluvčí Lukáš Váňa i sparťanský personální ředitel Jakub Otava.

"Jsme moc rádi, že došlo mezi kluby k dohodě, zbývá už pouze uzavřít některé administrativní náležitosti. Budeme se snažit, aby odjel co nejdříve za zbytkem mužstva, které dnes odcestovalo do Španělska," řekl Otava.

O přestupu Keriče se jedná od začátku zimy. Fotbalista odmítl pod Ještědem prodloužit smlouvu a se Spartou podepsal předběžně smlouvu s platností od 1. července do léta 2014, což mu umožňují přestupová pravidla. Liberec ho však odmítl uvolnit už pro jarní část sezony a počátkem týdne hráče přeřadil do rezervy. Sparta pak učinila v týdnu další pokus o jeho okamžité získání a tentokrát už došlo k dohodě.

Liberec údajně inkasoval 1,5 milionu korun
Spekuluje se, že Letenští nejméně zdvojnásobili svoji původní nabídku na 1,5 milionu korun. Po vypršení smlouvy by v létě Slovan obdržel pouze tabulkové odstupné, které by činilo podle odhadů něco přes milion korun.

Není vyloučeno, že Sparta na Chorvatův přestup spěchala i proto, že nizozemský Vitesse Arnhem nadále usiluje o získání Bonyho Wilfrieda z Pobřeží slonoviny. Kluby zatím neoznámily výsledky pátečního jednání, které se protáhlo dlouho do noci. Podle spekulací přivezli funkcionáři nizozemského klubu do Prahy nabídku vysokého odstupného, na kterém dosud jednání ztroskotávala.

Kerič, který za třináct dnů oslaví 25. narozeniny, přišel do Liberce před třemi lety. Za tu dobu odehrál v lize 81 utkání a vstřelil 32 gólů.

Autor: